Erlend Leirdal har arbeidet med tre siden han var liten og har utviklet sitt helt eget uttrykk innen dagens trekunst.
Han har sin forankring i det norske treskjærermiljøet og den mangfoldige tradisjonen for bruk av tre til fremstilling av alle tenkelige bruksgjenstander. Denne arven ligger til grunn for hans kunstneriske virke, hvor han anvender tre og tradisjonell håndverksteknikk som utgangspunkt for et samtidskunstuttrykk.
Det er andre gangen Erlend Leirdal stiller ut i Kunstnerforbundet og i
salene i
2. etasje viser han utstillingen ”Forandringer”. Utstillingen består av
ca. 10 arbeider. Hvert arbeid har utgangspunkt i et emne, ofte hentet
fra naturen.
Tatt ut av sin naturlige kontekst og med forsiktig bearbeiding fra
Leirdals hånd, blir det omdannet til et veggrelieff eller en skulptur.
Noen av arbeidene er mer figurative mens andre arbeider er strengt
geometrisk oppbygget med rektangulære flater, som veggrelieffet ”Sans
Livres”, vist på invitasjonskortet.
Arbeidene er enkeltstående verk, som han selv sier: ..små poetiske fortellinger…, men samlet oppnår de en dialog i rommet. Verkene appellerer til flere sanser, den gode lukten av treet, varmen ved berøring av det organiske materialet, og ikke minst den visuelle opplevelsen.
Erlend Leirdal (1964)har gjort seg bemerket på den norske kunstscenen gjennom en årrekke. Han er autodidakt, men har vært medlem av Norsk billedhoggerforening og Norske kunsthåndverkere siden 1985. Han har hatt flere separatutstillinger og deltatt på store kollektivmønstringer både i inn- og utland. Han har hatt flere store utsmykkingsoppdrag, som hovedutsmykningen i Tromsø rådhus 2004 og sist Skien Ishall 2005. Han er representert ved flere viktige samlinger, bl.a.: Trondheim kunstmuseum, Sørlandets kunstmuseum, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. I årene 1999 – 2004 har han undervist ved institutt for byggekunst, form og farge ved NTNU