Magne Vatneødegård
Stilleben I (2005) — Magne Vatneødegård
En litt abstrakt kvinne (2005) — Magne Vatneødegård
Oppstilling på ”Maos lille røde” (2005) — Magne Vatneødegård
Stilleben III (2005) — Magne Vatneødegård
Mann med rull (2005) — Magne Vatneødegård

Dette er fjerde gang Magne Vatneødegård stiller ut i Kunstnerforbundet. Det er med stor spenning og glede vi viser hans pastose og maleriske bilder. Denne gangen har han valgt å konsentrere seg om tre serier; Stilleben, Landskap og Figur.

Han viser flere stilleben i stort format, der objektene er malt med variasjon og pastose strøk, satt opp mot en enkel fargeflate. I noen bilder har bakgrunnen ornamenter som runer risset inn, andre har rene, varierende fargeflater. Det er fargen som er det bærende element i maleriet, og det pastose er satt opp mot det gjennomskinnelige som til sammen skaper rom og spenning.

Magne Vatneødegård bruker varierende metoder for å skape et intenst maleri. Serien med landskap er bygget opp av elementer, som rene fargeflater mot ekspressive felt. Vatneødegård er født på Sunnmøre og hans landskapsbilder har ofte tilbakeblikk til den dramatiske naturen der. Det er stemningen med intensiteten og de store kontrastene Vatneødegård vil mane frem.

Magne Vatneødegårds malerier kan ligge nær surrealismen som tar opp det irrasjonelle, drømmen og de ubevisste impulser. Han bygger sin kunst på tidligere tiders erfaring. Det som er spesielt er at han tydeligjør denne prosessen og problematiserer den.

Magne Vatneødegård er født i 1950. Han har sin utdannelse som maler og grafiker fra SHKS og Statens Kunstakademi 1972-79. Han debuterte i Galleri 27, Oslo 1979. Vatneødegård har hatt en rekke separatutstillinger siden den gang samt deltatt på store kollektive mønstringer. Han er innkjøpt av viktige samlinger som Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd,Riksgalleriet, Sørlandet Kunstmuseum og Västerås Konstmuseum.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern