Hanne Nielsen
Lille julaften med Fredrik (2004) — Hanne Nielsen
Marsipan og antibiotika (2005) — Hanne Nielsen
Edward liker kiwi, sjokolade og spagetti (2004) — Hanne Nielsen
… noe Astrid fortalte (2004) — Hanne Nielsen
Konstrukt (2005) — Hanne Nielsen

Det er andre gang Hanne Nielsen stiller ut i Kunstnerforbundet. Denne gangen viser hun 15 malerier i olje på lerret i Overlyssalen. Hanne Nielsen har i den senere tid fått stor oppmerksomhet for sitt fotobaserte maleri Du skal hedre din far og din mor så du får leve lenge i det landet herren din gud gir deg, som nå henger i den nye utstillingen ”Alle snakker om museet” i Nasjonalgalleriet. Vi ser frem til å vise hennes nye arbeider her.

Hun sier selv om bildene sine:
”I mange år har jeg vekslet mellom to ulike maleriske prosjekter; fotobasert maleri og frie fargekomposisjoner. To forskjellige tilnærmingsmåter som har vært nødvendige for meg. I det fotobaserte er motivet bestemt før maleprosessen begynner, mens fargekomposisjonene beveger seg fra frie assosiasjoner mot motivet.

Til denne utstillingen har jeg valgt det sistnevnte prosjektet, jeg har jobbet med farge, komposisjon, presisjon, assosiasjon og ulike typer sanseinntrykk. Utstillingen følger opp utseende fra min forrige utstilling i Kunstnerforbundet i 1998, men med et annet utgangspunkt. Den gang var det forskjellige epoker i den fjerne kunsthistorie som satte meg i gang, nå er det de nærmeste omgivelser og mine reaksjoner og fornemmelser i forhold til disse som har påvirket meg. Maleriene på utstillingen har en slags felles anatomi, men jeg ville at hvert maleri skulle være innesluttet i seg selv, med sin egen koloritt og via det sin egen karakter.” Se forøvrig vedlagt invitasjonsfolder med reproduksjon av maleriet ”Marsipan og antibiotika”.

Hanne Nielsen har hatt flere separatutstillinger og har deltatt på store kollektivmønstringer i inn- og utland, som Carnegie Art Award i 2000. Hun er innkjøpt av store offentlige samlinger: Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Kunstindustrimuseet (nå Nasjonalmuseet for kunst), Norsk kulturråd og Stortinget

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern