Dag Leversby
Magnolia Cross (2003) — Dag Leversby
Magnolia Cross (2004) — Dag Leversby

Det er med forventning og spenning vi åpner Dag Erik Leversbys maleriutstilling Magnolia Cross, hans forrige utstilling her var i 1998. En stund etter utstillingen reiste han til New York og bodde der i 3 år til 2002. Leversby er for tiden representert på Kunst 2-utstillingen på det nye Nasjonalmuseet, som vises på Museet for samtidskunst.

Maleriene til denne utstillingen er malt i Norge, de er en kontrast til den forrige utstillingen i Oslo for 3 år siden. Maleriene denne gangen er generelt mørkere og tyngre, men samtidig oppstår en større bevegelse i formelementene. På utstillingen vil man kunne se rene sort-hvitt valørmalerier og arbeider med en fyldig fargeholdning. Emosjonelt sett er de trolig mer innadvendte.

I forbindelse med utstillingen er det trykket en katalog med tekst av den svenske kunshistorikeren John Peter Nilsson;

Han sier bl.a. “Målningarnas formelle kompositioner antyder en strikt ordning, men studerar man bildärna närmare upptäcker man en organisk kroppslighet, opplöst och flytande. Med en övergripande känsle av sårbarhet. På ena sidan kan man ana en djup fascination inför den ”biologiska terrängens” skönhet, dess förmåga att skapa sublima mönster, strukturer, system. Men han antyder också en odefinierad känsla av att dessa strukturer kan löpe amok. På et psykologisk plan utspelas ett klassisk drama. Människokroppen är inte evig. “ Leversby upplyser oss om tillfälligheternas betydelser, om ovisshetens skönhet.”

Dag Erik Leversby er født i Oslo 1952. Utdannet 1982-86 ved Statens Kunstakademi, Oslo. Debuterte på Statens Høstutstilling 1983, deltatt på utstillinger i inn- og utland, representert med flere malerier på “Impulser” H.M. Dronning Sonjas private kunstsamling, Henie-Onstad kunstsenter 2001. Separatutstillinger, et utvalg: 2001 Galleri MGM, Oslo, Galleri Bouhlou,Bergen, 1998 Kunstnerforbundet og Bergen kunstforening. Innkjøpt av bl.a. Museet for samtidskunst, Astrup Fearnley museet for moderne kunst, Norsk kulturråd, Utenriksdepartementet, H.M. Dronning Sonja.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern