Elise Storsveen
The Strangeness In Me (2008) — Elise Storsveen
That's my weakness now (2004) — Elise Storsveen
Just Because of a Kiss (2004) — Elise Storsveen
Right Now and Not Later (2004) — Elise Storsveen
Baby What You Want Me To Do (2004) — Elise Storsveen
I Still Miss Someone (2004) — Elise Storsveen
A Lovely Way To Spend An Evening (2004) — Elise Storsveen

Den unge kunstneren Elise Storsveen (født 1969) gikk ut av Statens kunstakademi i 1998. Hun var aktiv utstiller allerede da hun gikk på akademiet, og har gjort seg bemerket på den norske kunstscenen. I flere år har hun arbeidet i mange ulike teknikker og uttrykksformer, men i de siste tre-fire årene har hun i hovedsak arbeidet med maleri. Elise Storsveen åpner sin første store maleriutstilling lørdag 8. januar i Kunstnerforbundets overlyssal, en utstilling vi ser fram til med forventning og glede.

Elise Storsveen har et fabulerende og lekent billeduttrykk. Motivkretsen er varierende, men har et felles formspråk. Bildene forteller om ville drømmer og møte med natur som ikke finnes. Både teknikk, fargevalg og motiver er sterkt inspirert av diverse populærkulturelle utrykk, som film, reklame, musikk, animasjon og annen underholdning. Hun anvender naturelementer som symbolikk for menneskelige følelser og relasjoner, og den røde tråden i motivene er fortellinger om begjær, lekenhet og fantasi.

Hun sier selv: -I maleriet har jeg klart å samle de ulike trådene fra tidligere arbeider innen foto, collage, sihuettutklipp, tegning, installasjon og bevegelige skygge-lys-projeksjoner, til et mer samlet og komplekst uttrykk.

Hun kaller sin utstilling I Can Only Give You Everything. Maleriene er utført i akryl på lerret, alle i 2004, og er i ulike formater. De fleste i er relativt store, som reproduksjonen av maleriet Baby What You Want Me To Do, 2004, 140x200 cm. som kan lastes ned til venstre på siden. Andre titler på bildene i utstillingen er: Swampwomen, Can’t find my mind, og Right Now And Not Later.

Elise Storsveen har hatt flere separatutstillinger og har deltatt på en rekke kollektivmønstringer. Hun har hatt utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Riksutstillinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern