Svein Bolling
Med Abalonedykker, etter Kitagawa Utamaro (2004) — Svein Bolling
Påkledd mann og naken kvinne (2003) — Svein Bolling
Naken mann og påkledd kvinne (2003) — Svein Bolling
Pulsar N1 01 (2003) — Svein Bolling
Pulsar N1 03 (2003) — Svein Bolling

Det er alltid en begivenhet når Svein Bolling viser sine nye arbeider, og dette er femte gangen han stiller ut separat i Kunstnerforbundet. Sist han viste pasteller her, sommeren 1998, var motivkretsen figurativ og beveget seg fra kvinne/mann motivet til rene kvinneskikkelser. Utstillingen skapte stor interesse og Nasjonalgalleriet sikret seg mesterverket Malerne og tiden I.

Svein Bolling er markant innen det figurative formspråket, men han beveger seg nå også mot det abstrakte. Bolling er stillferdig i sitt uttrykk og benytter pastell-teknikken med en hårfin balansegang mellom det selvfølgelige og det forbausende. Det er sterke og nye stemninger i bildene som vises på denne utstillingen; en dualisme mellom makt og det sårbare og nære.

Han viser bilder med tre forskjellige temaer: Pasteller med tittelen NATURE MORTE, abstrakte malerier han kaller PULSARER, samt pasteller i et figurativt formspråk.

I de store pastellene NATURE MORTE er billedflatene i dempet koloritt med lysende og gjenkjennelige elementer. PULSARENE har varierte fargeklanger med svevende lyspunkter som skaper bevegelse og rom i bildene.

Svein Bolling har hatt store separate utstillinger som på Astrup-Fearnley museet , Lillehammer Kunstmuseum, samt flere ganger på Galleri K. Han har deltatt på store kollektive mønstringer i inn- og utland, sist i CDS Gallery, New York. Bolling er representert i viktige offentlige samlinger og har hatt store utsmykkingsoppdrag bl.a Tinghuset i Oslo og Trondheim.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern