Jon Arne Mogstad
Hypnotic (2003) — Jon Arne Mogstad
Hypnotic (2003) — Jon Arne Mogstad
Grand Slam (2003) — Jon Arne Mogstad

Jon Arne Mogstad født i 1950, bor og arbeider i Trondheim og er professor ved kunstakademiet der. Han er en markant maler og har hatt flere store separatutstillinger, bl.a. på Galleri K i Oslo, fra 1986 og senest i 2002. Han har også deltatt på store mønstringer i inn- og utland.

Det er første gang Jon Arne Mogstad stiller ut separat i Kunstnerforbundet, i overlyssalen viser han malerier i store og mindre format, en utstilling han kaller RIDÅER.

Det utgis en fyldig katalog i forbindelse med utstillingen, med en artikkel av Maaretta Jaukarri, sjefskonservator ved Kiasma, Helsingfors. Hun skriver bl.a.:
“Jon Arne Mogstads nye arbeider beskrives best gjennom den frigjørende opplevelsen man kjenner i møte med maleriene.
Han har eksperimentert med fotorealisme, fotografiske teknikker direkte på lerretet, forskjellige bakgrunnsmaterialer, ulike malemidler, ulike avstander og måter å påføre maling og penselstrøk på lerretet. Han er en sjelden maler, villig til å starte alt på nytt, - anvende sine håndverksmessige ferdigheter for å utfordre sine erfaringer og kunnskaper.

I slutten av nittiårene startet han en ny fase i sitt maleri. Nå møter vi en moden kunstner som behersker sine uttrykksmidler, men som fremdeles er i stand til å utforske og eksperimentere i ulike aspekter av arbeidet. Han fremstår som friere og mer avslappet og leken i sitt maleri. Han har ikke lenger noe behov for å separere det abstrakte og representerende; de kan godt fremstå i det samme arbeidet.
Et nytt aspekt som er tydelig tilstede i denne utstillingen er hans interesse for skjønnhet. Den maleriske skjønnhet som vi ser i farger, materialer, overflater, former og gester og som fremstår i nærvær av selve objektet.”

Jon Arne Mogstad har hatt flere utsmykkingsoppdrag og vant hovedkonkurransen for utsmykking av Telenor Fornebu 2002. Han er innkjøpt av viktige offentlige samlinger som Museet for samtidskunst, Trondheims Kunstmuseum og Kiasma i Helsingfors.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern