THREADS OF TRANSGRESSION
Feats of vulnerability (2004) — Gunvor Nervold Antonsen
A momentary resistance (2003) — Gunvor Nervold Antonsen
Entangled, entrapped, absorbed (2003) — Gunvor Nervold Antonsen
Entangled, entrapped, absorbed (2003) — Gunvor Nervold Antonsen

Gunvor Nervold Antonsen ( f. 1974 ) tilhører den yngre generasjonen tekstilkunstnere. Hun har, siden hun tok hovedfag ved Institutt for Tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen i 2001, vakt oppsikt med sine eksperimentelle tekstile verk vist på prestisjetunge utstillinger i inn- og utland. Våren 2003 hadde hun sin debututstilling på Kunstnersenteret i Oppland.

Utstillingen THREADS OF TRANSGRESSION er Gunvor Nervold Antonsens første separate utstilling i Oslo, og består av i alt fire nye arbeider i store formater. Det tredimensjonale i verkene fremheves ved at de vises fritt i rommet, og ikke skjuler en bakside.

Kunstneren arbeider med broderi av egne tekster i tekstiler. Selv sier hun: “ Tekstile medier som innehar en egen varhet og sanselighet, blir et utgangspunkt for tekstilbroderiene mine. Det oppstår en dialog mellom ordene og materialene. Tekstene blir en del av en taktil overflate gjennom broderiet. Trådene slippes ut av kontroll, og lever nærmest sitt eget liv, i et uløselig nettverk av sammenfiltringer og floker. “

I utstillingen THREADS OF TRANSGRESSION benytter Nervold Antonsen materialer av ulik karakter som presenning, bandasjer, bolsterstoff og tynn silke.

Gunvor Nervold Antonsen er oppvokst i Rollag i Buskerud, men bor og arbeider i Oslo. Hun ble for 2003/2004 tildelt Oslo Rådhus Atelier for yngre kunstnere sammen med to kolleger. Hun er medlem av Norske Tekstilkunstnere, Norske Billedkunstnere og Norske Kunsthåndverkere.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern