Gunnar Aune
Avslappet (2003) — Gunnar Aune

Det er tredje gangen Gunnar Aune stiller ut separat i Kunstnerforbundet. Denne gangen viser han en serie tegninger omkring motivkretsen sittende figur. Det utgis en katalog med fyldig billedmateriale, samt en artikkel av kunsthistoriker Holger Koefoed. Artikkelen er utgangspunkt for pressemeldingen.
Tegneren Gunnar Aune har vært aktiv som kunstner i over tretti år og fordyper seg stadig i sin spesialitet innen det tegneriske medium; kull på papir. Han har i hele denne tiden også vært lærer i frihåndstegning på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.
Hans kulltegninger har et felles preg i komposisjon så vel som i stil. Han er opptatt av det figurative og utfordrer figurasjonen på grensen mot det abstrakte. Hver figur er bevisst plassert på arket, oftest med mye ”tomrom” rundt. Han benytter en sort-hvit kontrast som aktiviserer hele flaten som utgangspunkt for sine komposisjoner.
Med utgangspunkt i den klassiske sittende akt har Gunnar Aune utviklet en serie motiver der sittende mennesker er temaet. Hvert individ uttrykker seg også gjennom måten det sitter på. Motivene går tilbake på observasjoner fra jernbanestasjoner, kafeer, møter og/eller fotografier av folk.
Figurene opptar omtrent samme volum som, sammen med en beslektet plassering på arket og en ensartet innramming, har gitt utstillingen som helhet et ornamentalt preg. En atmosfære av stillhet og meditasjon preger utstillingen.
Aune har brukt lang tid til å finne frem til nettopp den teknikk som passer hans uttrykk. Å tegne med kull på en bestemt type Hanenmühle papir, har vært basis for hans kunstneriske refleksjon og arbeid de siste årene.
Gunnar Aune hatt flere separatutstillinger og deltatt på mange gruppe- og kollektivutstillinger både i Norge og Europa. Han er innkjøpt av viktige offentlige samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern