Halvard Haugerud
I nattkjole (2003) — Halvard Haugerud
Med hendene over hodet (2003) — Halvard Haugerud
Kveldshimmel (2003) — Halvard Haugerud
Snø (2003) — Halvard Haugerud
Ivar bader (2003) — Halvard Haugerud

Halvard Haugerud stiller ut i Kunstnerforbundet for tredje gang, nå i overlyssalen.

Haugeruds malerier kan best beskrives som lyriske naturstudier, hvor motivkretsen er landskap, bygninger, mennesker og skyer. Det er særlig kulturlandskapet og himmelen som har inspirert Haugerud på denne utstillingen. Skystudiet har vært spesielt viktig, både som naturlig del av landskapsmaleriet og som en selvstendig disiplin. Haugeruds landskapsstudier er stemningsskildringer av flyktige øyeblikk, samtidig som de er naturtro beskrivelser av former som er i konstant forandring. Alle Haugeruds bilder er lyse og lette i tonen. De er små, men de er samtidig stofflige og til tider nesten pastose i overflaten. De er grundig gjennomarbeidet, men framstår som luftige.

Haugerud kommer også til å vise en serie svart hvite fotografier. Kunstnerens virksomhet som fotograf har mye til felles med hans virke som maler. Men i fotografiene sine viser kunstneren fram en annen side av sin interesse for landskapet. Fotografiene er storformatbilder der fokus er lagt over hele motivets overflate. Dette gir en detaljrikdom som går ned til det tynneste gresstrå og til den minste krusning på vannet. Stoffeligheten i Haugeruds malerier kan gjenkjennes i fotografiene som spor i naturen, og landskapet framstår med en skarphet og intensitet som setter hans maleriske interesser i et nytt og spennende perspektiv.

Halvard Haugerud (1957) er utdannet ved Statens Kunstakademi i 1986, har hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger. Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern