Marianne Magnus
Trigonal (2002) — Marianne Magnus
Nattrose (2002) — Marianne Magnus
Septett (2002) — Marianne Magnus

Marianne Magnus er en av våre fremste tekstilkunstnere, og det er en stor glede når hun nå viser en ny utstilling i overlyssalen.

På denne utstillingen presenterer hun 7 store og monumentale billedtepper.

Marianne Magnus har utviklet et sterkt og særegent billedspråk, og har skapt sitt eget autonome billeduttrykk i veven. Hun lar seg inspirere av mønster- ornamentikk og arkitektur. I teppene anvender hun geometriske former, men formene er ikke avgrensende, fordi de tangerer og går over i hverandre. Vi kan følge bevegelsen ved flettingen eller brettingen av former, som gir en tre- dimensjonal virkning og danner en romopplevelse. Se vedlagte invitasjon med reproduksjon av arbeidet “My son is a pilot”.

Marianne Magnus vever i ullgarn, både i renning og innslag. På avstand får man inntrykk av at teppene er blanke, nesten metalliske. Dette er en illusjon, for de er utelukkende vevd av spelsau-ull. Denne ullen har lange glansfulle fibre som ved spinning får en blank karakter. Ved den nøyaktige bruken av tråd, teknikk, farge og nyansering skaper kunstneren en blank overflate.

Marianne Magnus har sin utdannelse fra SHKS, og har hatt flere separat- utstillinger og deltatt på store kollektivmønstringer både i inn- og utland. Hun er innkjøpt av bl.a. Museet for samtidskunst Nordenfjeldske Kunstindustri- museum og Nordnorsk Kunstmuseum og hatt flere utsmykkingsoppdrag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern