Grafikeren Mari Krokann Berge er nok mest kjent for sine sort/hvite tresnitt, men på denne utstillingen viser hun et nytt uttrykk med sine collager. I lille sal i 2, etasje stiller hun ut sine arbeider.

Hun kaller utstillingen “Trær”, og har funnet sin inspirasjon i nærmiljøet rundt Frysja og Maridalsvannet i Oslo. Arbeidene i blandingsteknikk; collage, tegning, tusj, akryl og deler av grafikk, gir henne frihet til å skape stemninger i nyansene sort, hvitt og grått. Bildene har et naturalistisk utgangspunkt i grenselandet mot det abstrakte. Det er den poetiske rytmen i landskapet og variasjonene i lyset, som opptar Mari Krokann Berge. Hun skaper en fortettet stillhet i sine bilder. Motivene varierer fra stammer mot hvit sne; lyse stammer mot nattemørket; tette grener som et gridd og slanke stammer som danner lange skygger i sollyset. Men til tross for variasjonen i motivene, har de en felles samklang.

Mari Krokann Berge er utdannnet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på kollektivutstillinger både i Norge og utlandet. Hun er innkjøpt av store offentlige samlinger som Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet og Norsk Kulturråd.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern