Late night show
Halssmykke (2007) — Hilde Dramstad
Sheep over the gate (2006) — Hilde Dramstad

Vi har gleden av å vise smykkekunstneren Hilde Dramstads (1965) metall-arbeider med tittelen Late night show i Kunstnerforbundets kunsthåndverkssal i 2. etasje.

Utstillingen Late night show er en smykkeutstilling bestående av ca. 18 arbeider; halssmykker, brosjer og ringer. Smykkenes uttrykk er relatert til livet og drømmelivet om natten. Til grunn for verkenes uttrykk ligger tanken om at med mørket og roen kommer en følelsesmessig underverden opp til overflaten, hvor drømmer, redsler og hemmeligheter fører oss gjennom natten fram til neste dag. I denne tilstanden blir det overfladiske ekstra synlig. Dramstads arbeider assosierer disse stemningene gjennom hennes bruk av materialer og farger. Smykkene er fremstilt i blant annet tekstiler, readymades og sølv. Teknikken er i mange av arbeidene trykk på tekstil. Verkene er preget av letthet, flyktighet og det lekende. Både barnas og de voksnes nattebilder er tilstedeværende.

Dramstad er utdannet ved Voss kunstskole, metallinja (1988-89) og Statens Håndverk og Kunstindustriskole (1989-94). Hun har tidligere hatt separatutstilling i Kunstnerforbundet (2000), samt deltatt på en rekke gruppe- og kollektivutstillinger i inn- og utland. Hun er innkjøpt av blant andre Kunstindustrimuseet, Oslo, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Nordnorsk Kunstmuseum, Tromsø, Norsk Kulturråd, Riksutstillingene og Østfold fylkeskommune. Hun har også mottatt Norsk Forms Pris til ung formgivere (2001).

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern