Edgar Ballo
August, Vega (2000) — Edgar Ballo
Hegreskogen, Vega (2000) — Edgar Ballo
November, Langhus (2004) — Edgar Ballo
Oktober, Langhus - Eckernførde (2004) — Edgar Ballo

Det er første gang Edgar Ballo stiller ut i Kunstnerforbundet. Sist han stilte ut i Oslo var i Galleri K i 1993.

På denne utstillingen viser han malerier samt mindre skulpturer og relieff hugget i stein. Vi ser frem til å vise hans nye arbeider.

Maleriene er inspirert av naturen og hans opplevelser i den, og handler om hverdagslige ting som observeres; måneskinnet om høstkveldene, sola på himmelen og hegreskogen på Vega i Nordland. Det er atmosfæren og lyset i landskapet gjennom døgnets skiftinger som opptar Edgar Ballo, og med enkle store former formidler han sine opplevelser. Månen er noe opphøyet for Ballo, og flere av bildene har månen som tema. Hans to relieffer i stein er sovende måneansikter, den ene utført i grønn amazonitt innfelt i svart diabas, og det andre er i svart diabas innfelt i rød sandstein. Amazonitt er en sjelden bergart som bare finnes i Agder og Telemark.

Solserien er en gruppe på fem malerier i mål 180x180 cm malt i lysende gult og hvitt, hegreskogen i blåtoner. Edgar Ballo maler de motivene han omgir seg med og er glad i, og ønsker å formidle denne gleden til betrakteren.

Edgar Ballo var en del av Lambretta-gruppen på 80-tallet og har deltatt i en rekke gruppeutstillinger i den sammenheng. Han har hatt flere separatutstillinger og er representert i offentlige samlinger som Nasjonalmuseet for kunst i Museet for samtidskunst, Norsk kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger. Han har hatt flere utsmykkingsoppdrag, bl.a. Haugjordet Ungdomskole i Langhus, Vega rådhus og sykehuset i Mo i Rana.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern