Børre Larsen
Blue Master (2009) — Børre Larsen
Blue Master (2009) — Børre Larsen
Blue Master (2009) — Børre Larsen
Blue Master pin (2008) — Børre Larsen

Børre Larsen begynte å røyke sigaretter da han var 47 år. I de ti årene som har gått, har han vært trofast mot Blue Master. Han har spart på alle de tomme sigaretteskene etter sigarettene han har røkt, og med et gjennomsnitt på 30 sigaretter per dag blir det en samling å regne med. Av dette lageret har Børre skapt en spektakulær installasjon som kan sees i Kunstnerforbundet.

En epoke fra mitt liv som jeg har tatt med meg, sier Børre, og jeg har hatt et ønske om å skape et poetisk og urbant uttrykk rundt de oppsparte eskene.

Som kunstner kjenner vi Børre Larsen som en som skaper sin kunst ved å kommentere ved å sette sammen eksisterende objekter. Siden tidlig 80-tall har han arbeidet med ting. Han vrir og vender på tingenes orden og setter dem inn i relasjoner hvor vi ser tingene fra andre sider.

Nyttegjenstander, leketøy og pynt og nips er tatt ut av sin vanlige sammenheng og bearbeidet slik at de danner nye konstellasjoner og dermed nye meninger. Han bruker gjerne gjenstander fra egen barndom på 1950-tallet.

Børres Larsens kunst er underfundig og uformell, og han tar for seg fordekte sammenhenger mellom ting og fenomener med lekenhet, humor og oppfinnsomhet.

Det er ironi og alvor i arbeidene hans, og ofte med bruk av mekaniske bevegelige elementer og lyd skapes nye og uventede sammenstillinger.

Historisk sett refererer Børre Larsens kunst seg til kombinasjonsteknikker fra forrige århundre, og trekker linjer tilbake til surrealismens interesse og bruk av trivielle hverdagsobjekter.

Denne gangen er det altså tomme sigarettesker. Holder helsen, arbeider han videre med prosjektet. Det har han lovet.

Børre Larsen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi. Han har blant annet hatt separatutstilling i Kunstnerforbundet, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Museet for Samtidskunst. Han har deltatt på en lang rekke gruppeutstillinger blant annet på Museet for samtidskunst, Bergen Kunstmuseum og Trondheim Kunstforening. Han er innkjøpt av en rekke offentlige samlinger og har hatt mange utsmykningsoppdrag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern