Liv Tandrevold Eriksen
Horse (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Lady on the shore (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
House (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Awake in sleep (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Awake in sleep (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Awake in sleep (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Awake in sleep (2009) — Liv Tandrevold Eriksen
Uten tittel (2009) — Liv Tandrevold Eriksen

Awake in sleep
Et sted mellom drøm og virkelighet.

Ungdomstiden og de tanker man har i utviklingen fra barn til voksen er sentrale temaer for Liv Tandrevold Eriksen. Gjennom tegning gjenskaper hun det mentale rommet som oppstår i møtet mellom virkelighet og drøm.

Hun konstruerer abstrakte historier av figurative elementer fra samtidens språk og symboler. Mareritt og drømmer er vesentlige temaer for tegningene hennes. Mellom virkeligheten og en fantasiverden av film, tegneserier og bøker skapes et rom hvor en ny virkelighet oppstår for å bøte på kaoset.

I de siste årene har hun hatt fokus på søvnforstyrrelser og deriblant søvnparalyse og søvngjengeri. Kanskje kan man si at dette er en fysisk opplevelse av drømmen. Søvnparalyse har blitt fremhevet som en mulig forklaring på paranormale fenomener som opplevelsen av å bli bortført av UFOer, remote-viewing og andre utenomjordiske møter. Som møter med engler eller demoner.

Tandrevold Eriksen er inspirert av barns forklaringer og fortellinger om hva de har sett når de har vært våkne i drømme, uten å ta stilling til om det har vært en drøm eller biter av virkeligheten. Noen barn har kalt fenomenet ”my inner tv”, og hun liker tanken om at de har en indre tv som viser dem bilder de kanskje ikke helt skjønner hva er.

-Gjennom tegning ønsker jeg å fokusere på hva som er drøm og virkelighet, og om det finnes et sted midt i mellom, sier hun. Det er dette som danner bakteppet for utstillingen hennes i Kunstnerforbundet.

Liv Tandrevold Eriksen har hatt flere separatutstillinger rundt om i landet, og deltatt på flere kollektive utstillinger. Hun er blant annet utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, institutt for Farge, og innkjøpt av private og offentlige samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern