Marius Martinussen
The gift (2009) — Marius Martinussen
The Dawn of a New Age (2009) — Marius Martinussen
Dissolving clouds (2009) — Marius Martinussen
Awakening (2009) — Marius Martinussen
Crack the sky (2009) — Marius Martinussen
Volcano (2009) — Marius Martinussen
Sunday (2009) — Marius Martinussen
Clouds (2009) — Marius Martinussen

Marius Martinussen er en maler med mange fasetter. På få år har han markert seg som en av de mest produktive og markante malerne som vokste opp på 80- og 90- tallet.

Han gir vår samtid et kunstnerisk uttrykk gjennom å bruke media og reklamespråket i billedkunsten. Martinussen er en dyktig kolorist, og maleriene hans er fargesterke og ekstravagante med et bredt register av referanser til den visuelle populærkulturen. Fargekombinasjonene skaper et dynamisk uttrykk som gir assosiasjoner til storbyens lysskilt og graffiti. Det henvises til pop art, ekspresjonisme og til modernistisk abstraksjon når man snakker om Martinussens maleri. Han nærmer seg maleriets problemstillinger og utfordringer gjennom formale eksperimenter men også gjennom referanser til kunsthistorien ved bruk av ulike stiluttrykk og kunstteori.

Maleriene handler om å definere kontraster, om abstraksjon imot figurasjon, figur mot flate, innhold mot form, farge mot linje og det politiske mot det personlige. Formatene varierer fra små lerreter til store veggflater.

Det er vanskelig å ta utgangspunkt i en bestemt metode, stil eller tema når kunsten hans skal defineres. Til det er variasjonene for store, og tidsavstanden er for kort. Men han har en analytisk tilnærming til sine arbeider som i stor utstrekning er gyldig som et karaktertrekk for samtidsmaleriet. I den senere tid arbeider han med airbrush-maleri som først og fremst ble tatt i bruk av kunstnere innenfor popkunst og illustrasjon.

Marius Martinussen er født i 1978 i Kristiansand. Han gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim i 2004, har arbeidet to år i Berlin, og bor og arbeider nå i Oslo. Han har deltatt på en rekke gruppeutstillinger i Norge og Tyskland, og stilt ut separat i Galleri Brandstrup, Galleri F 15, Bomuldsfabrikken i Arendal, 0047 i Berlin. Han er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Statoil og Trondheim- og Sørlandets Kunstmuseum, og han har utført flere utsmykkingsoppdrag.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern