Hanne Friis
Waves (2010) — Hanne Friis
Layers (2010) — Hanne Friis
Moment of Promise (2010) — Hanne Friis
Secrets (blue) (2010) — Hanne Friis
Layers (2010) — Hanne Friis
oversiktsbilde fra utstillingen (2010) — Hanne Friis

The Layers

På utstillingen i Kunstnerforbundet presenterer Hanne Friis nye tekstilarbeider og malerier. Sanselighet, materialitet og prosess er drivkraften i kunstnerskapet. De tekstile skulpturene er bygget opp av hverdagslige, gjenkjennelige materialer som med håndsøm eller andre repetitive håndarbeidsteknikker, omformes til komplekse, organiske strukturer og former.

Hovedverket Layers er bygget opp lagvis av stoffer i ulike rosa nyanser slik at det som helhet danner et skjellaktig teppe. Rosa er en farge som er forbundet med skjønnhet og ubehag. Fargen er søt og kvalmende, den er knyttet opp mot det kunstige og den banale massekulturen, samtidig er det en farge som er nært forbundet med kroppen og huden. Ambivalensen som det rosa representerer, går igjen i Friis sine verk. Spenning mellom det naturlige og det syntetiske, mellom det dekorative og det kroppslige er alltid merkbart i hennes arbeider. Jeans-skulpturen The Waves er sydd sammen med foldeteknikk. Her har hun fjernet seg fra de kroppsnære fargene, men kroppen er likevel til stede i en mer naturrelatert form.

Som det maleriske er et tilbakevendende tema i skulpturene, er det skulpturelle tydelig håndgripelig i hennes malerier. Tynne fargelag danner illusjon av rom og er samtidig nærværende materiell virkelighet.

Hanne Friis er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim innen maleri og skulptur. Hun har hatt flere separatutstillinger i Norge og deltatt på en rekke kollektivutstillinger. Hennes arbeider er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og Norsk Kulturråd. Hun har gjort utsmykning på Ammerud skole i Oslo.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern