Line Garlind
Sara`s pride (2009) — Line Garlind
Uten tittel (2009) — Line Garlind
Samlebilde (2010) — Line Garlind
Oversiktsbilde fra utstillingen (2010) — Line Garlind

Collection 2

Smykker

Line Garlind har valgt å bruke det engelske ordet collection i utstillingens tittel ettersom dette på norsk kan oversettes til både kolleksjon og samling. I så måte er denne utstillingen en videreføring av hennes forrige prosjekt, Collection, på Akershus Kunstnersenter i 2007.

Garlind har arbeidet videre med lenker og kjeder som idé. Blant annet har hun latt seg inspirere og fascinere av sølv- og gullenker i metervare. Hos grossister er lenkene viklet rundt svære sneller av hensiktsmessige årsaker. Slike praktiske anordninger for oppbevaring av gjenstander, finner Garlind interessante formale kvaliteter i. Med forankring i gullsmedteknikk er snellene bearbeidet på en måte som henviser til andre betydningshorisonter enn opprinnelig. Kjedene og lenkene har også blitt gitt en presentasjonsform som kommenterer deres kommersielle verdi som kolleksjon. Samtidig siktes det til betydninger knyttet til historie og affeksjon. Arbeidet “Tiny survivors” er en samling brukte barnekjeder som åpent inviterer til potensielle fortellinger og symboler.

Garlind er en smykkekunstner som overrasker gjennom grenseløse valg og sammenstillinger av materialer. Edle tradisjonelle metaller og steiner kan inngå i fruktbare kombinasjoner med produksjonsredskaper og ting som i utgangspunktet har sirkulert i hverdagsbruk – klesklyper, kakemenn, konfekt. Hun vektlegger parallellene til det virkelige liv og understreker gjerne at smykkenes tilblivelse henger nært sammen med kroppen som skal bære dem.

Line Garlind er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Hun har deltatt på en mengde kollektivutstillinger i nasjonalt og internasjonalt og hatt flere separatutstillinger i Norge. Hennes arbeider er innkjøpt av kunstindustrimuseene i Oslo og Bergen.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern