Lotte Konow Lund
Thorvald Erichsen (2011) — Lotte Konow Lund
Elisabeth Mathisen (2011) — Lotte Konow Lund
Herman Mbamba (2011) — Lotte Konow Lund
Marte Aas (2011) — Lotte Konow Lund
Bendik Riis (2011) — Lotte Konow Lund
Edvard Munch (2011) — Lotte Konow Lund
Ivan Galuzin (2011) — Lotte Konow Lund
Per Christian Brown (2011) — Lotte Konow Lund
Bendik Riis (2011) — Lotte Konow Lund

Etter bildet

- Utvalgte arbeider fra Konow Lunds samling kuratert av Tone Hansen

For aller første gang blir deler av Lotte Konow Lunds unike kunstsamling presentert for den norske offentligheten. Samlingen har blitt til over flere år og spenner over norsk billedkunst fra 1850-tallet og helt frem til i dag. Det er en svært personlig tolkning av kunsthistorien som har blitt til gjennom kopiering og tolkning med sort tusj på A4 ark.

Gjennom å reprodusere kunstverk for hånd, med kun en teknikk, en farge og ett format, utformer Konow Lund et slags rom for likestilte objekter. Kunstneren har valgt sine studieobjekter ut i fra egne preferanser og interesser, og publikum vil kunne finne retningslinjer, historiske og politiske så vel som sosiale og idebaserte.

I sin utstillingstekst skriver Hansen at:
Kunstverkene blir innenfor Konow Lunds avgrensende rammer til ensartete objekter. Til brikker i et spill. De har blitt strippet for sine spesifikke, historiske, økonomiske, og sine spektakulære attributter – og tømt for disse skapes et idealt rom for samtale kunstverkene imellom.

Samlingen presenteres i en stedsspesifikk utstillingsarkitektur designet av arkitekt Hedda Leivestad.

Lotte Konow Lund er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Chelsea Academy of Fine Arts i London. Hun er maler, tegner, videokunstner og grafiker. Hun er innkjøpt av offentlige og private institusjoner i inn og utland.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern