En reise i min kunst.
Nordkapp (2012) — Karl Erik Harr
Hestmona (2012) — Karl Erik Harr
I Karlsøyfjorden, morgen (2012) — Karl Erik Harr
Fra Sauna, Træna (2012) — Karl Erik Harr
Tidlig morgen på Lofothavet (2012) — Karl Erik Harr
Mot Stetind, vinter (2011) — Karl Erik Harr
Mot Masken (2011) — Karl Erik Harr
Tvers av Strandåtind (2011) — Karl Erik Harr
Godthåpfjorden, Grønland (2011) — Karl Erik Harr

En reise i min kunst.
Når Karl Erik Harr i sommer åpner utstillingen “En reise i min kunst” i den store salen i Kunstnerforbundet er det en veteran som spenner opp sitt lerret for oss.
Helt fra 1971 har Karl Erik Harr stilt ut hos oss i Kunstnerforbundet. Den gang var det originaltegningene til “Markens Grøde” av Knut Hamsun som prydet salen mot gaten.

Siden har Harr stilt ut i den store salen en rekke ganger, sist i 2006.
Harr har et stort og trofast publikum over det ganske land, og har vært en utrettelig skildrer av nord Norges barske og dramatiske natur. Det var her han ble innkjøpt av Nasjonalgalleriet og her, i den store salen, stilte Harr ut sine første store havbilder. “Jeg maler det jeg ser”, sier Harr, “jeg kan ikke annet”.

I sommer får vi et nytt møte med årstidene over Nordland. Isnende kulde, åpne havstykker i uvær, mørketid og sommerlys. “Jeg gleder meg til å la havet vaske inn i storsalen på nytt”, sier Harr. Utstillingen “En reise i min kunst” omfatter et 30-talls oljemalerier malt de siste to årene.

Han har de senere år vært opptatt med bøker og radiokåserier. Lytterne til Naturens Verden i P1 vil kjenne han fra 70 kåserier om somrene. Karl Erik Harr har skrevet 26 bøker så langt. Men nå kan man se resultatet av nye streiftog, med pensel og palett, langs vår værhårde kyst.

Harr, som er 72 år gammel, er representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Nord Norsk Kunstmuseum og Tronhjems Kunstmuseum. Han har utsmykket M/S Richard With, M/S Nordkapp og M/S Vesterålen. Den Nationale Scene i Bergen, Værøy, Lakselv, Susendal, og Gausvik kirker mfl .Samt Petter Dass-kapellet på Træna.

Karl Erik Harr er æresmedlem av Hamsunselskapet , Æresrallar av Narvik by, innehaver av Petter Dass medaljen, Nordprofilprisen og ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Harr har eget galleri i Henningsvær, Hamsungalleriet på Kjerringøy i Salten viser hans Hamsun-illustrasjoner, en samling på 200 bilder som representerer hans virksomhet som illustratør, tegner og grafiker. Røkenes Gård ved Harstad har en samling av hans landskaper. På Petter Dass-museet på Alstahaug henger en samling av hans illustrasjoner til dikterpresten Petter Dass.

I Skafså i Telemark i Anne Grimdalens Minne, henger en samling malerier som omfatter Harrs arbeide med Draumkvedet.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern