Karen Klim
Oversiktsbilde fra utstillingen (2012) — Karen Klim
Himmelflyver (2012) — Karen Klim
Frostskog (2012) — Karen Klim
Isfoss (2012) — Karen Klim
Stillefrost (2012) — Karen Klim
Frossen (2012) — Karen Klim
Isen Synger (2012) — Karen Klim
Vinterdrøm (2012) — Karen Klim
Koral (2012) — Karen Klim
Tidlig lys (2012) — Karen Klim
Høst (2012) — Karen Klim
Frossent minne (2012) — Karen Klim
Vinternatt (2012) — Karen Klim
Månelys (2012) — Karen Klim
Aurora (2012) — Karen Klim
Blå time (2012) — Karen Klim
Ishimmel (2012) — Karen Klim
Jadeskogen (2012) — Karen Klim
Tidlig frost (2012) — Karen Klim
Dvale (2012) — Karen Klim

Karen Klims aktuelle kunst kan deles inn i kategoriene; stilleben, frie skulpturer og vaser. Det er vasene Klim fokuserer på i denne utstillingen.
For første gang har hun i de største av arbeidene gitt seg i kast med glassmasser som er så tunge at hun ikke kan håndtere dem selv.

Vasene er så store at de tangerer det som teknisk lar seg gjøre med blåst glass, men størrelse balanseres av det forfinede uttrykket. Glassmassens tyngde, foten som synker eller direkte gror ned i underlaget oppveies av de sarte fremstillinger av naturen. Klim har beholdt den logiske og gjenkjennelige sylinderformen som et utgangspunkt for vasene. Fargene er rene og intense, mens overflaten eller det klare glasset, gir oss et inntrykk av is som smelter ut over stein og tre. Dette gir oss assosiasjoner til norsk landskap, til vinter, frost og snø. Vann, is og den fastfrosne natur er elementer som ofte har inspirert Klim.

I mer enn 30 år har Karen Klim skapt sitt eget glass, og hun har vært med på å befeste norsk glasskunst som en levende kunstart. Hun har eksperimentert med flere uttrykk, men det er alltid de hverdagslige bruksgjenstandene som har vært hennes utgangspunkt. Drikkeglass og vaser har gått som en rød tråd gjennom kunsten hennes, og den har utviklet seg skrittvis. Gjennom hvert prosjekt har hun flyttet grenser for sin egen praksis og for de uttrykk hun har gitt materielt.

Karen Klims kunst er dualistisk på den måten at den spenner fra det poetiske til det uttrykksfulle, og gjennom arbeidene sine, gir hun form til en intens sammensmelting mellom livskraft og materiale.

Gjennom farge og intime sammenstillinger forteller hun historier og skaper stemninger som berører og forundrer.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern