Finissage
19.02.22, kl. 14:00

Finissage i utstillingene

Velkommen til finissage i utstillingene til Sverre Gullesen, Eirik Gjedrem, Camilla Luihn og Lars Korff Lofthus lørdag 19. februar kl. 14.00.

Få med deg den siste helgen i utstillingene! Vi holder en finissage lørdag 19. februar kl. 14.00. Flere av kunstnerne vil være til stede og det blir lett servering.

Siste mulighet for å se utstillingene er søndag 20. februar.

Utdrag fra utstillingstekstene

Sverre Gullesen, Sementerte fragmenter
Verkene i Sverre Gullesens utstilling spiller sammen i en poetisk og implisitt politisk helhet i tråd med resten av kunstnerskapet hans. Her er skulptur, politikk og sosial praksis naturlige sider av samme sak. Gjennom sin ambivalente omgang med modernismens formspråk behandler Gullesen indirekte ideologiene disse formene er forbundet med. Svakheter og brister i strukturene tillegges like stor vekt som materialenes iboende skjønnhet.

Les mer om Sverre Gullesen.

Eirik Gjedrem, Sfære
Torusformen i Eirik Gjedrems keramiske skulpturer fungerer som et symbol for uendelighet og bygger gjerne på naturens egne sirkulære prinsipper. Som organismer fra havet er Gjedrems arbeider bygget opp av en slags evig voksende former, som aldri ser ut til å stoppe opp.

Les mer om Eirik Gjedrem.

Camilla Luihn, Det som blir igjen
I Camilla Luihns utstilling Det som blir igjen har hun hentet inspirasjon fra antikke greske og romerske gulvmosaikker der matrester og søppel er avbildet. Disse ble kalt ufeid gulv (asàrotos òikos) og kan ha vært et visuelt bevis på overflod og rikdom. Andre tolkninger kan være at det var mat for de døde, som et tidlig eksempel på memento mori.

Les mer om Camilla Luihn.

Lars Korff Lofthus, Nu vandrer jeg for hver Mands Mund
Lars Korff Lofthus' malerier og skulpturer fungerer som tablåer hvor natur, begjær og tradisjon flyter sammen i nye situasjoner. I utstillingen Nu vandrer jeg for hver Mands Mund presenterer Lofthus malerier og en serie skulpturer i tre. Noen arbeider viser de nakne kroppene til kraftige hårete menn, ofte i intimt samkvem med hverandre. Andre viser vestnorske naturlandskap, kropper og museumsobjekter som forsøker å fylle hverandre med mening.

Les mer om Lars Korff Lofthus.

Gå ikke glipp av kunstnersamtale mellom Lars Korff Lofthus og Monica Holmen, torsdag 17. februar.

Eirik Gjedrem, Amorf, glasert og modellert steingods og porselen, 2019/2021

Eirik Gjedrem, Amorf, glasert og modellert steingods og porselen, 2019/2021

Camilla Luihn, Det som blir igjen, smykker og objekter, 2021

Camilla Luihn, Det som blir igjen, smykker og objekter, 2021

Lars Korff Lofthus, Kar II, Akryl og pigment på papir, 2020

Lars Korff Lofthus, Kar II, Akryl og pigment på papir, 2020

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern