Heidi Øiseth – From Dust to Dawn
Overlyssalen
Dawn markerer tiden før soloppgang, der former gradvis trer frem – en parallell til hvordan minner kan være diffuse, men tre frem gjennom bearbeidelse og avstand.
Heidi Øiseths veggarbeider i From Dust to Dawn er monumentale og tettpakkede, med en kroppslig tyngde. Hennes installasjoner i tegning, håndsøm og tekstil utforsker minner, tid og kroppslig erfaring. Hun bruker gamle tekstiler knyttet til personlige og ensomme rom, preget av støv, flekker og slitasje. Verkene forteller historier om lagrede erfaringer og minner, noen tildekket, andre påtrengende.
(Bildet øverst: Heidi Øiseth, Endurance.)
LES MER →
Serina Erfjord – Mellom havet og muren
Kabinettet
14 100 håndfargede lysveker dekker langveggen i Kabinettet, i blåtoner som speiler horisonten der himmel og hav møtes. Et abstrahert landskap med samlet lengde som utgjør 40 kilometer – like langt som Gazas kystlinje. Den palestinske forfatteren Atef Abu Saif beskriver havet utenfor Gaza som en mur snarere enn en vei ut i verden. Kabinettets avlange form minner om kartet over Gazastripen, som ofte omtales som verdens største fengsel. Mer enn 14 100 av Gazas barn er drept siden oktober 2023.
Erfjords skulpturelle installasjoner balanserer det subtile og monumentale, med et poetisk visuelt språk som lar komplekse temaer utspille seg i møte med betrakteren.
LES MER →
Mona Orstad Hansen – En fjerdedel
Vindussalen
I Vindussalen viser Mona Orstad Hansen skulpturelle malerier. Hun utforsker det abstrakte maleriet med et enklere uttrykk, ofte i én til to farger, påført i sparsommelig påførte strøk. Avgrensede fargeflater balanserer kontroll og tilfeldighet, der malingen noen steder får renne fritt.
Hennes eksperimentelle tilnærming gjør at maleriet beveger seg over i skulptur og arkitektur. Erfaringen med maleri overføres til arbeid med tre, der maleriet blir et objekt med et romlig aspekt.
LES MER →
Benjamin Slotterøy – Fangst – flaskeposter fra et havdyp
Salene i 2. etasje
Utstillingen Fangst – flaskeposter fra et havdyp er resultatet av en kunstnerisk prosess påbegynt i 2021. Her veves fragmenter av fortid, nåtid og fremtid sammen i en utforskning av identitet, håndverkstradisjoner og samfunnsendringer. Prosjektet tar utgangspunkt i kunstnerens erfaring med å vokse opp som skeiv på Helgeland, hvor det heteronormative miljøet opplevdes som ekskluderende. I voksen alder har behovet for å gjenerobre denne historien manifestert seg.
Den maritime kulturen har lange håndverkstradisjoner, men mange av disse står i fare for å forsvinne. Slotterøy undersøker hvordan etablerte verdier og teknikker møter samtidens krav til omstilling og bærekraft.
LES MER →
Utstillingsperiode: 20. februar – 30. mars 2025
Gratis inngang
Velkommen!