om-formet
Kong-kylie (2015) — Pål Vigeland
Kobber-kongle (2015) — Pål Vigeland
Forkullet (2015) — Pål Vigeland
Boks-makrell (2014) — Pål Vigeland
Pyton-egg (2015) — Pål Vigeland
Blikkfang (2015) — Pål Vigeland
Blikkfang (2015) — Pål Vigeland
Blikkfang, detalj (2015) — Pål Vigeland
Oversiktsbilde fra utstillingen (2015) — Pål Vigeland

OM-FORMET
Pål Vigeland har arbeidet som metallkunstner i over førti år.
Han er kjent for sine objekter utført i ulike metaller som er slående i sin enkelhet og formmessige klarhet, disse spenner fra bruksorienterte gjenstander til abstrakte skulpturer. De siste årene har han konsentrert seg om større objekter der det skulpturelle og det presisjonsmessige i metallfaget blir likestilt.
På denne utstillingen presenteres nye objekter der det blant annet er brukt irret kobber fra taket på Slottet, kobber med egen patinering og arbeider laget av enorme mengder forskjellige metallbokser innsamlet av gode hjelpere og kjøpt på loppemarked. Disse er bearbeidet, kuttet opp og satt sammen igjen på ulike måter. Et av arbeidene dekker nesten vinduet i utstillingen.

Pål Vigeland studerte til gullsmed i Tyskland, og studerte ved Vestlandets Kunstakademi. Han tok mesterbrev i gullsmedfaget 1972, og vært ansatt som tegnet for Theodor Olsens Eftf. Sølvvareverksteder A/S, og har blant annet utformet bordsølv til Oslo rådhus for David-Andersen A/S.

Han etablerte eget verksted i Bergen fra 1981, og flyttet virksomheten til Oslo i 2001. Han har hatt en rekke separatutstillinger og sist i Kaviarfabrikken i Henningsvær. Det er 5 gang han viser arbeider i Kunstnerforbundet. Hans arbeider er innkjøpt blant annet av Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen, Trondheim, Sørlandets Kunstmuseum, Oslo kommunes kunstsamling.

Pål Vigeland har også utført kirkekunst til ulike kirker, som Skjold kirke og Foldnes kirke i Bergen, Domkirkeruinene på Hamar, og senest for Vestfossen kirke.

Han har også vist sitt politiske engasjement med installasjonen ”MUREN”, som ble tildelt Høstutstillingsprisen 2006, og verket ”ABOVE” på Skulpturbiennalen 2013.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern