Victoria Günzler
Oversiktsbilde fra utstillingen (2017) — Victoria Günzler
Oversiktsbilde fra utstillingen (2017) — Victoria Günzler
Stor grå/brun steingods (2017) — Victoria Günzler
Liten sort/hvit (2017) — Victoria Günzler
Stor (2017) — Victoria Günzler
Avlang (2017) — Victoria Günzler
Stor (2017) — Victoria Günzler
Avlang (2017) — Victoria Günzler

True to nature

Victoria Günzler er blant de unge kunsthåndverkerne som viser en fornyet interesse for bruksgjenstanden. Hun har bakgrunn fra både kunst- og designfeltet og representerer en tverrestetisk tilnærming. En tilbakevendende tematikk i Günzlers praksis er forholdet mellom hverdag, bruk og kunst.

Utstillingen består av keramiske arbeider som er inspirert av og modellert etter naturens eget formspråk. Med overflater som gjennom leirens egenskaper speiler jorda selv.
På bakgrunn av menneskenes betydelige påvirkning av jordas prosesser, de atmosfæriske, geologiske og biosfæriske endringer jorda har gjennomgått, foreslår forskere en helt ny geologisk epoke, Antropocen.

Gjennom å synliggjøre leirens naturlige, grove og røffe struktur og tekstur antyder Günzler at hun har beveget seg inn i en undersøkelse av geologi og sedimenter. Materialet som benyttes i de keramiske fatene kan forstås som løsmateriale som har blitt avleiret gjennom forvitring. Samtidig antyder formspråket en funksjon som plasserer verkene i en brukstradisjon.

I kunsthistorien ser vi maten vi har høstet og sanket billedgjort gjennom stillebenets fruktfat, overfloden de representerer fungerer som bilder på menneskenes evne til å utnytte jordas ressurser.
Günzler utforsker mennesket innvirkning på naturen vi er en del av enten det er som betrakter, som deltaker eller gjennom de varige geologiske sporene vi setter. Hun er gjennom sin praksis opptatt av å undersøke nærmere hvordan vi gjennom tiden har oppfattet og gjenskapt naturen, og hvordan dette kan komme til syne i vår tid og i fremtiden.

Victoria Günzler (f.1986) er norsk kunsthåndverker med keramikk som hovedmateriale. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo med en MA i Kunstfag keramikk og BA i interiørarkitektur og møbeldesign. Hun har deltatt på utstillinger som blant andre New Nordic, Nodische Botschaften – Felleshus i Berlin (2016), Tendenser, Galleri F15 (2016), Structure, Milano (2016), Pottery is Back, Kunstnerforbundet (2016), At first glance this division would appear to be more natural, Galleri Format Oslo (2015) og Magic Language/Game of Whispers, Revelations i Paris (2015).

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern