Anna Talbot
Oversiktsbilde fra utstillingen (2017) — Anna Talbot
‘Emotionally Unstable Bunny Boiler’ (2017) — Anna Talbot
Pink & Red & Yellow Flames (2017) — Anna Talbot
Three Tits (2017) — Anna Talbot

The Birds & The Bees

Anna Talbot tilhører en yngre generasjon med smykkekunstnere i Norge som representerer en ny retning i feltet. Talbot sammenstiller ulike typer materialer og behandler dem som likeverdige, enten hun benytter seg av spraymalt aluminium eller messing.

Talbot er opptatt av prosesser knyttet til raffinering av ready-made objekter og materialer. Hun er dedikert til håndverksformer som verdsetter kunnskap om materialet og bruker dette som et utgangspunkt for å skape meningsbærende smykker.

Arbeidene kan på mange måter leses som et vitnesbyrd om tilbakekomsten av ornamentering i smykkekunsten. Mange av hennes smykker er som teatrale scener med omkringliggende blomsterdekorasjoner. I små tablåer fanger hun unike øyeblikk fra eventyrenes forestillingsverden. Disse scenene kan bli sammenlignet med de pastorale tradisjonene i maleriet hvor romantiske og fredelige situasjoner med naturen som bakteppe var avbildet. Samtidig kan man ane noe udefinerbart og urovekkende som fremkaller nysgjerrigheten og som inviterer inn til mer personlige fortolkninger.

I The Birds & The Bees skildrer Talbot en verden uten mennesker, og vi står igjen med fugler, insekter, dyrene og naturen selv. Det er uklart hvorvidt det er et post-apokalyptisk landskap som skildres eller om vi befinner oss i et eventyr hvor dyrene har tatt over. Kanskje er det en kommentar på at verden vil klare seg bedre uten mennesket.

Anna Talbot (f. 1978 Leeds, UK) bor og arbeider i Oslo. Hun har en BA i Silversmithing, Jewellery and Allied Crafts fra London Metropolitan University (2004) og en MA innen Metall- og smykkekunst fra Kunsthøgskolen i Oslo (2009). Hun har hatt separatutstilling ved KRAFT (2015) og har deltatt på gruppeutstillinger som Bevinget, Kunstbanken (2016), Schmuck, München (2016), Private view, House Winkler Jerabek (2015), Trophies // In the Reign of the Coyote, Deutsches Jagd-und Fischereimuseum (2015) og Tendenser, F15 (2014). I 2017 har hun separatutstilling på Platina i Stockholm og deltar sammen med Platina også på Schmuck i München.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern