INFINITY POOL
Døgn (2017) — Marianne Hurum
Jakkemerke (2017) — Marianne Hurum
INFINITY POOL (2017) — Marianne Hurum
Basseng (2017) — Marianne Hurum
Høyder (2017) — Marianne Hurum
Ettermiddag (2017) — Marianne Hurum
Lakris (2017) — Marianne Hurum
Avtale (2017) — Marianne Hurum
Oversiktsbilde fra utstillingen (2017) — Marianne Hurum
Oversiktsbilde fra utstillingen (2017) — Marianne Hurum
Installasjonsfoto fra utstillingen (2017) — Marianne Hurum
Installasjonsfoto fra utstillingen (2017) — Marianne Hurum

INFINITY POOL
Vindussalen

Marianne Hurum viser en gruppe nye malerier i sin utstilling INFINITY POOL på Kunstnerforbundet. I Hurums lekne malerier inviteres betrakteren inn i en drømmeaktig verden preget av letthjertet abstraksjon og ubegrenset romlighet. Ville ansikter, bokstaver, sjøgress og blomster trer disig frem gjennom lag på lag med maling. Hurum utforsker gjennom sine malerier tema som skjønnhet, fravær og kontroll. Maleriene er som portretter av ulike egenarter, karakterer og tilstander. Flytende og svevende former hentes fra minnet og inntrykk og dyrkes og dyttes rundt i maleriene som er laget liggende på gulvet med mengder av vann og ujevn fargebruk.

De endelige komposisjonene er preget av humor, frihet og av gleden over det umulige i å kjempe mot bølger. Hurums teknikk er med det litt som gartnerens, som lar den ville skjønnheten styre samtidig som hun former og signerer. Hurum jobber i en grunnleggende tro på maleriet som et sted der samtiden nedfeller seg gjennom komposisjon, form og farge.

Marianne Hurum har gjennom sin praksis de senere årene manifestert seg som en kunstner som åpner opp maleriet for en stadig mer subjektiv og erfaringsbasert forståelse. Hennes tilnærming til maleriet er personlig, umiddelbar og samtidig analytisk. Gjennom å peke på gester og attityde - på hvordan malingen er påført - blir arbeidene mangefasetterte bilder som på en og samme tid evner å engasjere på et personlig, politisk og poetisk nivå.

**Marianne Hurum (f.1978) bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Konsthøgskolan i Malmø, Kunstakademiet i Oslo og UIC i Chicago. Tidligere og nåværende utstillinger inkluderer 0-0 Los Angeles, Lothringer 13_laden i Munchen, Astrup Fearley Museet og Kunstnernes Hus i Oslo. Kommende utstillinger og prosjekter inkluderer et års arbeidsopphold på Jakob Weidemans Ringsveen og en separatutstilling på Lillehammer Kunstmuseum.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.**

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern