Flomverk
Flomverk, oversiktsbilde (2023) — Tore Magne Gundersen
Oversiktsbilde fra utstillingen Flomverk (2023) — Tore Magne Gundersen
Mannen (2023) — Tore Magne Gundersen
Fossen (2020) — Tore Magne Gundersen
Kjellermannen (2019) — Tore Magne Gundersen
Uten tittel, Oversiktsbilde fra Kabinettet (2023) — Tore Magne Gundersen
Kunstnerbøker/Artist books (2021) — Tore Magne Gundersen
Uten tittel (2023) — Tore Magne Gundersen
Uten tittel (2023) — Tore Magne Gundersen
Uten tittel (2023) — Tore Magne Gundersen

Tore Magne Gundersen
Flomverk
Overlyssalen og Kabinettet
10. august – 10. september 2023

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Tore Magne Gundersens utstilling Flomverk i Overlyssalen og Kabinettet bestående av en større serie tekstile verk, tegning og kunstnerbøker.

I Overlyssalen fyller tekstile applikasjoner tre av utstillingsrommets fire vegger som en frise hengende over et hav av store og små tekstiler som dekker store deler av salens marmorgulv. Til sammen utgjør arbeidene på gulv og vegger en større helhet samlet under tittelen Flomverk, som også gir navn til utstillingen.

Som så ofte med frisen i en kunsthistorisk kontekst, omhandler også Gundersens utstilling livet i ulike faser. Hvert av arbeidene i utstillingen har en iboende fortelling, der figurative bestanddeler nærmest naivistiske i sitt formspråk representerer hendelser og situasjoner, ofte med referanse til kunstnerens egne erfaringer. I utstillingen kan flomverket stå som en visuell konstruksjon som demmer opp for en virkelig og en mental flom, et kaos.

Med klare referanser til symbolistene gjør Gundersen seg bruk av enkle, men følelsesmettede symboler og visuelle virkemidler, der også spontane innfall med fosterlignende vesener som gis plass, uten at verkene fremstår som pretensiøse. Dette tydeliggjøres i utstillingens andre del i Kabinettet. To vegger fylt av tegninger, samt en serie egenproduserte kunstnerbøker som veksler mellom tegning og tekst, går videre inn i den bakenforliggende materien, motivasjonen for Gundersens Flomverk.

Tore Magne Gundersen (f. 1957 i Froland) er billedkunstner og bor og arbeider i Oslo. Gundersens kunstneriske praksis omfatter tekstil, tegning, maleri, animasjon, skulptur og dyptrykk. Han har utdanning fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Gundersen har de siste årene stilt ut på blant annet Kolbotn Garasje Galleri, Bomuldsfabriken Kunsthall, Oppland kunstsenter, Agder kunstsenter og Studio Blikket i Steinkjer. Han har også deltatt i gruppeutstillinger som Høstutstillingen, Contextile 2022, Guimarães, Portugal, samt på Galleri Tid i Mandal, AD_VENT i Oslo og Bastard Art Book Fair i Lillehammer. Arbeidene hans er innkjøpt av Kunstsilo, KODE, Bomuldsfabriken Kunsthall, Kulturrådet, Asker kommunes kunstsamling og Nasjonalmuseet.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern