En lång Hals
Oversiktsbilde fra utstillingen (2023) — Calle Segelberg
Oversiktsbilde fra utstillingen (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg
Uten tittel (2023) — Calle Segelberg

Calle Segelberg
En lång Hals
Salene i 2. etasje
10. august – 10. september 2023

Pelup pelup pelup pelupluplupplup klikup fusjsssssssssssses.
Eller kanske I förstå bättre detta andra språket såsom bättre vanda vid, kuturruturterurtorutut tsiovisssssss.
Eljest är ock ett språk av små skarpsnårrande fåglar,
Piiiiiiiip piiiiiiiip piip piip itsurrrrrr.

I utstillingen En lång Hals i Salene i 2. etasje i Kunstnerforbundet presenterer Calle Segelberg en rekke nye malerier med ulike teknikker som tempera, tørr­pastell og oljemaleri på både papir, lerret og rispapir.

Flere av Segelbergs malerier avbilder menneske­figurer på ulike orna­mentale bak­grunner. Motivene er preget av defor­merte kropper der vitale deler mangler – et svevende hode uten kropp, en amputert fot, eller en hånd som går utenfor bilde­kanten. Tittelen på utstillingen er et ordspill som peker til den neder­landske 1600-talls­maleren Frans Hals' portretter.

I tillegg til figur­maleriene, består utstillingen av non­figurative malerier med sterke farger og geometriske rutemønstre. Maleriene på papir er montert direkte på veggen, samt på en rød- og gulstripet tekstil­bakgrunn. Veggene i utstillings­salene er dekorert med en langs­gående bord med et trykket hjerte­ornament.

Tekstutdraget øverst er hentet fra et brev skrevet av Johan Ekeblad som jobbet ved det svenske hoffet på 1600-tallet. Med denne lyd­malende teksten hentyder Segelberg også til dadaismen, og gjennom humor sammenstiller han ulike visuelle uttrykk med referanser til både høy- og lavkultur.

Calle Segelberg (f. 1990, Stockholm) er billedkunstner med utdanning fra Kunstakademiet i Oslo og Hochschule für bildende Künste, Hamburg. Han bor og arbeider i Oslo. Segelberg har hatt soloutstillinger ved blant andre, Centralbanken, Oslo, 2022, Van Etten, Oslo, 2021, Kunsthall Oslo, 2020, samt Diorama, Oslo, 2016. Han har også deltatt i gruppeutstillinger ved blant andre Standard, Oslo, 2021, Saksumdal Tempel, Lillehammer, 2021, Caravan, Oslo, 2020, Island, Oslo, 2018 og Nesodden Skulpturpark, 2017.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern