Utstilling 1. november - 30. november 2003

Terje Uhrn maleri   overlyssalen

Terje Uhrn (f. 1951) er en aktiv og markant billedkunstner. Siden sin debut i 1986 har han jevnlig stilt ut, bl.a. i Kunstnernes Hus 1991, Kunstnerforbundet 1994, flere ganger på Galleri K, sist i 1999. Terje Uhrn har utført flere store utmykninger, som. Det nye Regjeringsbygget (R.5) 1996, Norges Veterinærhøyskole 1996 og Engebråten skole l997. Han er innkjøpt av Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri, Norsk kulturråd m.f.

I sine utsmykninger har Terje Uhrn malt rett på murveggen. Han har også benyttet seg av andre materialer som f. eks. bly. Dette materialet har han arbeidet videre med, og på denne utstillingen viser han blybilder.. Han preger blyet og maler. Se vedlagte invitasjonskort ABlue Step@ 2003. Bly/olje. 148,5 × 117 cm.

Terje Uhrns bilder tilhører vår tid, de har et presist utrykk og henter inspirasjon fra maskin-estetikken. De har et utrykk som minner om et industriprodukt. For å oppnå den maksimale estetiske effekten, benytter Uhrn seg av symmetri og rytmiske mønstre. Han forstørrer hovedformen så den fyller billedflaten. Formene kan ofte ligne emblemer eller logoer og dekorative arkitektoniske detaljer. Forbindelsen til moderne liv er forsterket ved måten han bruker lyset på i noen av bildene. Lyskilden kan ofte være vanskelig og finne, det er som om den oppstår innenfra objektet. Dette gir bildet en magisk kvalitet, som er hverken mer eller mindre prosaisk enn underet som en gang omga det elektriske lyset.

Les mer om kunstneren..

Blue Step
White Step
8 Blue Step
olje på bly, 150x117 cm
9 White Step
olje på bly, 150x122 cm

Torill Rygh installasjon   vindussalen

Toril Rygh (f.1964) er utdannet 1984-86 Emily Carr College of art & design, Vancouver, Canada, 1986-89 Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam, 1997-98 Merkantilt Institutt, Oslo, – Mac Design. Hun debuterte 1994 med en separatutstilling på RAM Galleri, Oslo, Galleri A`pert. Amsterdam 3 separatutstillinger, 1997 Galleri F.15, Moss (prosjektrommet), 2001 Galleri 21, Malmø og Buskerud Kunstnersenter, Drammen. Toril Rygh har deltatt på en rekke Gruppe utstillinger i inn- og utland. Hun har også mottatt en rekke stipend.

Toril Rygh viser sin installasjon AMellom huden@ i vindussalen. Hun sier selv; AMin installasjon handler om subjektets oppløsning, – livets skjørhet og angsten for døden. Tilbake i det personlige, det nære og det langsomme. Installasjonen handler om vår nakenhet, om sårbarheten, om forsøket på å høre innsiden. Med alvor og selvironi søker jeg tilbake mot en kontakt med det å være nær livet og tilbyr svømme-egg av betong som hjelpemiddel for å komme ned i dybden. Et badekar innbyr til en anderledes form for bad. På overheaden bobler det i vann. Fra bunnen starter søket etter ny mening.

Les mer om kunstneren..

BADET
Overhead
Portrett
1 BADET
gips, elgskinn, tre
3 Overhead
luftpumpe, vann, overheadprojektor
5 Portrett
foto på plastfilm, lampe

Helene Kortner keramikk   2. etasje

Lørdag 1. november har Kunstnerforbundet gleden av å åpne Helene Kortners debututstilling BUON NATALEPOMPEIANSKE SPENNINGER. Tittelen viser til et utstillingsprosjekt hun har arbeidet med etter at hun besøkte Napoli, Vesuv og Pompei julen 1999, samme år som hun oppholdt seg i Roma.

Helene Kortners porselensfigurer, som uttrykker det hun selv kaller pompeianske spenninger, fyller hele 2. etasje. ( 10 små figurer h: ca 50 cm og 13 store figurer h: ca 100 cm – 130 cm ). Prosjektet har tre inndelinger, som går fra mindre figurer i mørke farger til fargerike former med større flenger eller sprekker, og til deler med total kollaps. Porselenet er bearbeidet med ekstreme metoder, og størrelsen er gradvis blitt større, for så å oppløses i biter. Fargene endrer seg i forhold til inndelingen. Figurene er bygd i pølseteknikk og sprengt med varmepistol. Leiren er spent ut og tørket til sprekkdannelser. Deretter er de glassert i farger.

Helene Kortner ( f 1966 ) tilhører den yngre generasjonen kunsthåndverkere, bosatt i Bergen. Hun har siden hovedfageksamen ved institutt for keramikk på Kunsthøgskolen Bergen i 1995, vakt oppsikt med sine karakteristiske keramiske objekter, og har også markert seg internasjonalt ved deltakelse på diverse store mønstringer, som utstillingen “Figurer i Norsk samtidskeramikk” 2002, en vandreutstilling i Europa i regi av Utenriksdepartementet. Helene Kortner er også deltaker på den prestisjetunge utstillingen TENDENSER 2003. 30 års Jubileums- utstilling på Galleri F 15, Jeløya. Utstillingen, som er et samarbeidsprosjekt med Riksutstillinger, skal vises flere steder i Norge. Helene Kortner er innkjøpt av Fondet for Norsk Samtidskunsthåndverk til Kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen og Trondheim, samt til Sørlandets Kunstmuseum. National Center of Fine Arts Cairo, har flere arbeider av Helene Kortner i sine samlinger.

Les mer om kunstneren..

Amico, Amica
Sogni Dòro
Sogni Dòro
23 Amico, Amica
glassert porselen
9 Sogni Dòro
glassert porselen
9 Sogni Dòro
glassert porselen