Ingunn Skogholt
Forgreninger II (2006) — Ingunn Skogholt
Forgreninger I (2006) — Ingunn Skogholt
Tredelt I (2006) — Ingunn Skogholt

Ingunn Skogholt stiller ut i Kunstnerforbundet for første gang med 8 store gobeliner. Skogholt er utdannet i Oslo og Storbritannia med korte opphold i Paris og hennes veveteknikk er preget av kontinentale håndverkstradisjoner. Tematikken er imidlertid knyttet til observasjoner av norsk natur og landskap.

Ingunn Skogholts prosess fram mot det ferdige arbeidet har tre like viktige faser: Skissene, garnfarging, og tilslutt – arbeidet ved veven. Skissearbeidet, som kan innebære både fotomontasjer, collage, akryl på lerret eller pastell på papir, er utgangspunktet for en kreativ translasjonsprosess. Forarbeidene blir utgangspunktet for gobelinenes komposisjon og formspråk: den ferdige veven har tydelige referanser til maleriet og kanskje spesielt akvarellens penselstrøk og lag av lasurer. Garnet, som Skogholt bearbeider på egen hånd, er en blanding av forskjellige farger og kvaliteter som ull, lin, bomull og syntetiske fibre. Gobelinene veves nedenfra og opp på en vertikal ramme slik at kunstneren hele tiden kan følge med på hva som skjer med helheten underveis i prosessen.

Skogholdts referanser er hentet fra naturen. Hun skildrer lys og mørke, bevegelse og stillstand i et bredt fargespekter som spenner fra jordfarger til klare primærfarger. Figurative elementer; et tre, et fjell eller en solstråle, bryter opp i det ellers abstrakte formspråket og bidrar til at gobelinene minner om landskaper. I det helt nye arbeidet Tredelt I er strukturene på en bit drivved beskrevet i gråtoner og varme gulfarger. Selv om Skogholt her har valgt å skildre det helt nære, er landskapet fremdeles tilstede som motiv; årringene og linjene i treet gir assosiasjoner til hav, fjell og himmel.

Ingunn Skogholdt har hatt separatutstillinger i Galleri K i Oslo og CC Gallery i London foruten flere kollektivutstillinger i inn- og utland. Hun har gjort diverse utsmykningsoppdrag, bla i Hamar og Oslo Tinghus og Regjeringsbygget og er innkjøpt av bl.a. Museet for Samtidskunst (nå Nasjonalmuseet for Kunst), Oslo kommunes kunstsamlinger, Kulturrådet og Crafts Council, London.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern