Heidi Sand
Anheng med kjede (2006) — Heidi Sand
Anheng med kjede (2006) — Heidi Sand
Anheng med kjede (2006) — Heidi Sand
Anheng med kjede (2006) — Heidi Sand

Heidi Sand har helt siden midten av 80-tallet gjort seg bemerket på kunstscenen både i inn- og utland, og er en av våre fremste smykkekunstnere. På sin andre utstilling i Kunstnerforbundet viser hun metallarbeider i sølv under tittelen Skyv.

Fellesbetegnelsen for Heidi Sands arbeider er utsagninger. Hun er opptatt av å skape uttrykk gjennom ornamentiske utsagn, der problemstillingen ligger i vekselvirkningen mellom mønster, flate og mellomrom. Dette er en tematikk Sand har arbeidet med i årevis, både innenfor smykker og i objekter, og hun oppdager stadig nye muligheter for kunstneriske utsagn med utgangspunkt i denne teknikken.

Nytt for arbeidene som presenteres denne gangen er at Sand utforsker møter mellom ovenpåliggende mønstre. Arbeidene er bygget opp av to sjikt sirkulære gjennombrutte flater. Når flatene dreies i forhold til hverandre dannes nye mønstre og spenninger. Presentasjonen er sentral for utstillingen; for at publikum skal få best mulig innsikt i problemstillingen er arbeidene presentert side om side på veggflater. Omdreiningene skjer ved hjelp av motorisert kraft. Derav tittelen Skyv.

Utstillingen innehar kvaliteter som gir assosiasjoner til kaleidoskopiske effekter og interferens (optisk fenomen der ’øyet’ kopler linjer sammen slik at nye strukturer/linjespill oppstår). Arbeidene er alle i samme format, utformet som nål/pin eller anheng/kjede i 925 sølv.

Heidi Sand har et stort antall ustillinger bak seg i Europa, USA og Japan. Som UD-koordinator har hun også vært initiativtaker og konsulent for de fleste norske smykkeutstillinger i utlandet, som har høstet stor oppmerksomhet og anerkjennelse. Hun er innkjøpt av en rekke sentrale institusjoner, bla. Utenriksdepartementet, Norsk kulturråd, Innkjøpsfondet for Norsk Kunsthåndverk, Kunstindustrimuseet i Oslo (nå Nasjonalmuseet for Kunst), Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Trondheim og Vestlandske Kunstindustrimuseum, Bergen.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern