Thomas Hestvold
Firdelt sted, mørk på høyre side (2005) — Thomas Hestvold
Delt sted med gul kant (2005) — Thomas Hestvold
Delt sted, mørkt over lyst (2005) — Thomas Hestvold
Delt sted, lyst, gult (2005) — Thomas Hestvold
Firdelt sted, en mørk (2005) — Thomas Hestvold
Delt sted med rød kant (2005) — Thomas Hestvold

Thomas Hestvold er en markant maler innen sitt billedspråk. Det er første gang han stiller ut i Kunstnerforbundet, og vi ser med glede fram til denne utstillingen. I overlyssalen viser han i alt 12 malerier malt med olje på lerret, 8 store, mål 170x200 cm og 4 mindre, mål 80x100 cm. Sist gang han stilte ut var på Sørlandets Kunstmuseum, høsten 2003.

Thomas Hestvold har et abstrakt formspråk med klare referanser til modernismen. Bildets bestemmende parameter er flaten, og han er opptatt av relasjoner mellom flater og rom. Maleriene deles i to eller flere like felt hvor fargenyansene hovedsakelig tangerer hverandre, men som i noen bilder også brytes med f. eks. et innslag av sort. Med strøk på strøk bygger han opp maleriet og skaper et skille mellom dybde og overflate. Verkene inneholder elementer av struktur og orden, men også oppløsning og kaos. Thomas Hestvold maler repeterende, og hvert bilde blir en del av en helhet Bildene bærer bud om hendelser, de forteller oss noe om endring; om oppdagelse; om det å se – og berike.

Thomas Hestvold er født i Oslo 1957, men bor og arbeider på Sandøya utenfor Tvedestrand. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiene i Trondheim og Bergen og School of Visual Arts i New York. Han har hatt en rekke separatutstillinger og har deltatt på store kollektive mønstringer. Han er innkjøpt av offentlige samlinger som Museet for samtidskunst, Sørlandets Kunstmuseum og Rogaland Kunstmuseum, og har hatt utsmykningsoppdrag for bl.a. Universitetet i Bergen, Vest-Agder sentralsykehus og Utenriksdepartementet i Oslo.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern