Lillan Eliassen
Ferdig Møblert (2005) — Lillan Eliassen
Bestemors kjøkken (2005) — Lillan Eliassen
Tre tapeter (2005) — Lillan Eliassen
Rommed utsikt (2005) — Lillan Eliassen

Lørdag 5. februar har vi gleden av å åpne utstillingen SMYKKER I METERVIS av Lillan Eliassen, hennes andre separatutstilling i Kunstnerforbundet, hvor hun debuterte med utstillingen KNIVER i 1996.

Lillan Eliassen overrasker stadig med sine underfundige arbeider. Hun er kjent for å se ting på sin helt spesielle måte, noe som gjør at resultatet blir både tankevekkende og overraskende.

Denne gang leker hun med begrepet utsmykking og tapetserer smykker på vegg. SMYKKER I METERVIS består av fem “tapetlengder” ( 300x50 cm ) besatt med former i emaljert kobber på malt bakgrunn i tre. Formene, som er montert ut fra veggen, danner et skyggespill i mønsteret bak og skaper et tredimensjonalt uttrykk.

De emaljerte formene er brosjer ( 250 stykker ) og vil fungere som smykker når de løsgjøres fra sammenhengen.

Alle “tapetene” har de rapportene som kjennetegner et tapet: retning, rytme, bevegelse og gjentakelse. Noen av “tapetene” er i farger og mønstre -en lek med de mer tradisjonelle tapetene vi kjenner fra soverom, kjøkken og liknende.

Siden Lillan Eliassen tok diplomeksamen ved Institutt for metall i1989, har hun deltatt på kollektive utstillinger verden over. Hun er ikke bare mangfoldig innenfor sitt eget fagområde. Vi finner også arbeider av Eliassen på “Fiber” Triennale 2002 i Kunstindustrimuseet i Oslo, med broderte ringer. Hun skapte også furore i 2003 på Triennale keramikk Vigelandsmuseet, med arbeidet “Yes it is”, kaffeservise i ullgarn forsterket med sukkervann . Arbeidet ble betegnet som humoristisk og formsikkert. Vi husker også hennes lekende separate utstilling, bestående av 7 tiaraer, ved Akershus Kunstnersenter i 2001. Lillan Eliassen er bl.a. representert ved kunstindustrimuseene i Oslo, Bergen, Trondheim og København, og ved Sørlandets Kunstmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern