Hedevig Anker
Kontrapunkter (2005) — Hedevig Anker
Kontrapunkter (2005) — Hedevig Anker
Kontrapunkter (2005) — Hedevig Anker
Kontrapunkter (2005) — Hedevig Anker
Kontrapunkter (2005) — Hedevig Anker

Hedevig Anker (født 1969) er en av våre unge kunstfotografer som har bemerket seg på kunstscenen. Det er derfor med stor forventning vi ser frem til hennes første separatutstilling i Kunstnerforbundet.

Hedevig Anker lanserer her et bokprosjekt, som hun kaller “Kontrapunkter”. Den består av 24 fotografier av ulike motiv, som er plassert i en leken og overraskende sammenheng. De 24 fotografiene presenteres samtidig på vegg i samme rekkefølge som i boken, men i et større format.

Tittelen “Kontrapunkter” refererer seg til en teknikk innen den klassiske musikken, der man kombinerer to eller flere selvstendige melodier til en musikalsk sats. Når Hedevig Anker kobler fotografiet mot musikken er det for å si noe om tiden. Her står ikke tiden stille, den er ikke frosset til et øyeblikk. Det oppstår overganger både i rytme og puls. Tittelen viser også til et abstraksjonsnivå; hun tar ikke bilder av ting, men av forholdet mellom tingene. Ved å bla frem og tilbake i boken kan man oppdage et finstemt spill mellom kontraster og sammenhenger.

For Anker er boken en kommentar til hennes tidligere arbeider der hun var opptatt av store, enkle motiv fra tomme leiligheter. Boken som objekt krever en annen type tid for innlevelse enn store bilder på vegg.

Hedevig Anker er utdannet ved Kunstakademiene i Oslo og Bergen og har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Allerede som student ved Kunstakademiet i Oslo hadde hun sin første separatutstilling, og har siden hatt en rekke separatutstillinger. Hun har deltatt på flere store mønstringer både i inn- og utland, bl.a. Carnegie Art Award 2001, som ble vist i alle de nordiske hovedsteder samt i London. Hun er innkjøpt av flere offentlige samlinger som Bergen Kunstmuseum og Norsk Kulturråd.

Utstillingen skal videre og blir å se i Galleri Bouhlou i Bergen i april

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern