Leonard Rickhard
Fem landskap før og etter soloppgang (2004) — Leonard Rickhard
Lynnedslag, asfaltverket (2004) — Leonard Rickhard
Tidlig morgen ved furuskogen (2004) — Leonard Rickhard
Analytisk bilde, vinter (2003) — Leonard Rickhard

Leonard Rickhard er en av våre markante samtidsmalere, og det er med stor glede vi viser hans nye arbeider i overlyssalen. Rickhards utstilling markerer et 30-års jubileum. Han hadde sin debututstilling i Kunstnerforbundet høsten 1974 i samme sal.

Allerede på den første utstillingen ble retningen lagt for stilistiske, motivmessige og formmessige problemstillinger som skulle engasjere ham i årene som fulgte, helt frem til denne utstillingen. Hans billedverden har gjennomgått relativt få endringer. Ofte ser vi menneskeskikkelser, bygningselementer og maskindeler i landskapet som er preget av stemninger på Sørlandet etter krigen. Det er gjerne noe melankolsk og hemmelighetsfullt over bildene. Kunstnerisk er han opptatt av å bevare og fornye den figurative malertradisjonen.

Utstillingen spenner fra det lille til det helt store formatet. I overlyssalen viser han ca. 10 malerier med titler som ”Figurer og hendinger i vårskogen”, se reproduksjon i invitasjonsfolder, ”Nattmaleren” og ”Fem landskaper før og etter soloppgang”. I tillegg til maleriene i overlyssalen viser han 32 små malerier i grafikkavdelingen i 2 etasje.

Det er femte gangen Leonard Rickhard stiller ut i Kunstnerforbundet. Han har hatt en rekke store separatutstillinger, som: begge salene i Kunstnernes Hus i 1995, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst i 2001 og Nasjonalgalleriet i 2004. Han har deltatt på en rekke store kollektive mønstringer i både inn- og utland, som Carnegie Art Award utstillingen i 2000. Samme år mottok han prins Eugene-medaljen i Stockholm. Han er innkjøpt av ledende samlinger i Norge og Sverige.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern