Lystens hage
Lystens hage (2004) — Marianne Bratteli

Marianne Bratteli er kanskje mest kjent som maler og grafiker, men i de senere år har hun utforsket nyere teknikker, og på denne utstillingen viser hun en installasjon hun kaller ”Lystenes hage”.

Hun sier selv om sin utstilling: ”Lystenes hage” er tittelen på et triptykon laget av Hieronimus Bosch på 1500-tallet. Det er en visualisering av hans verdensbilde – dramatisk og fantasifullt skildret og som omfatter himmel og helvete og alt imellom. Vi har alle et verdensbilde bestemt ut ifra den tid vi lever; den personen vi er og de kunnskaper vi har. Utstillingen er en visualisering av MIN verden – på et ytre plan (mitt livsforløp, min familie etc.) og på et indre plan (mine forstillinger, fantasier, min tro og mine interesser). Alt er satt opp som brokker som kan sees separat eller i sammenheng. Jeg ble født i midten av forrige århundre, i 1951, rett etter den 2. verdenskrigs herjinger. Det er et tidsrom fylt av spenning, glede og skrekk. I mellomtiden har det vært et tusenårsskifte. Jeg har levd lenge nok til å erfare store endringer i menneskenes leve- og tankesett. Utstillingen inneholder foto, video, lyd, objekter og tekster.”

Samtidig med utstillingen her viser hun grafikk i Galleri Norske Grafikere.

Dette er Marianne Brattelis fjerde utstilling i Kunstnerforbundet. Hun har hatt flere separatutstillinger som Galleri Dobloug, Oslo i 1997 og 2001, Kunstnernes Hus i 1999 og Museet for samtidskunst i 2001. Neste år skal hun stille ut i Bomuldsfabriken i Arendal. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger i inn- og utland og er representert i store offentlige samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern