Jens Hauge
Utsiktspunkt og gøymestad (2003) — Jens Hauge
Utsiktspunkt og gøymestad (2003) — Jens Hauge
Utsiktspunkt og gøymestad (2003) — Jens Hauge
Utsiktspunkt og gøymestad (2003) — Jens Hauge

Det er første gang Jens Hauge stiller ut i Kunstnerforbundet. I lille sal i 2. etasje viser han utstillingen Utsiktspunkt og gøymestad, en serie fotografier i mindre format.

Jens Hauge er født og oppvokst i Lærdal i Sogn. Det er fra dette området han henter motivene til de fleste av bildene sine. Han lever tett på naturen og årtidsvekslinger både som kunstner og sauebonde.

Landskapet er utgangspunkt for de fleste av Jens Hauges arbeider. Oftest ser han overgrodde eller svinnende spor etter mennesker i dette landskapet. Det kan være en gammel mur, en kvisthaug eller en nesten gjengrodd vanningskanal. Det er betraktninger på nært hold; han legger i liten grad vekt på det overveldende ved naturen som omgir ham.

Jens Hauges utstilling heter ”Utsiktspunkt og gøymestad” og tar betrakteren med tilbake til en tid og et sted som var formende for mange av oss, nemlig den kreative utfoldelsen i barndommens lekehytter. Uforstyrret av voksne, er lekehytten barndommens universelle ”room with a view” i en park, bakgård eller skogholt. Lekehyttene i Hauges bilder har skulpturelle kvaliteter som lett gir assosiasjoner til ”land art”. De oppviser store variasjoner; fra minimalistiske konstruksjoner av enkle grener til frodige byggverk med avanserte materialkombinasjoner. Mens en hytte står tydelig og klart frem mot det nakne fjellet i bakgrunnen, er en annen sammenrast og snart skjult av vegetasjonen.

Bildene i denne utstillingen vil gi betrakteren anledning til å meditere over en viktig periode i livet, der barnet hadde et gjemmested og utsiktspunkt i ytterkanten av de voksnes verden. Senere i livet fornemmes ofte savnet etter et slikt mentalt og fysisk rom, i en travel hverdag.

Jens Hauge hadde sin første separatutstilling i Bergen for 27 år siden. Etter den tid har han vært aktiv som billedskaper og utstiller i inn- og utland. Hauge har regelmessig deltatt på Høstutstillingen. Men utenom dette og enkelte gruppeutstillinger, har bildene hans ikke vært å se i Oslo siden en separatutstilling i Fotogalleriet våren 1986. Han er innkjøpt av viktige offentlige og private samlinger.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern