Gunnhild Tjåland
Bolle II (2003) — Gunnhild Tjåland

Gunnhild Tjåland er kjent for sine karakteristiske objekter i stål og sølv. Utstillingen i Kunstnerforbundet vil bestå av en serie med korpusarbeider og en serie med armringer, alt i sølv. Hun er opptatt av kulen, halvkulen og sylinderen. Arbeidene er alle formet i 1 mm tykk sølvtråd og loddet sammen.

Gunnhild Tjåland er opptatt av struktur, hvordan ting er konstruert. Hun arbeider med geometri, matematikk, fysikk og kjemi. Hun går ned til de minste gjenstander og studerer lovmessigheten i dem. Deretter lager hun sine egne grunnformer, setter dem sammen og ser hvilke strukturer som oppstår. Hun velger ut et sett med grunnformer ( byggeklosser ) til hver gjenstand. Disse danner strukturen og blir bærere av uttrykket.

Gunnhild Tjåland er født i Fræna i 1968 og debuterte på Høstutstillingen i 1996 med sitt hovedfagsarbeide fra Institutt for metall på Statens Håndverks- og Kunstindustri-skole ( 1989-95 ). Utstillingen i Kunstnerforbundet er Gunnhild Tjålans tredje store separate utstilling. Hun debuterte i Ram Galleri, Oslo i 1998 og i Møre og Romsdal Kunstnersenter, Molde i 2000. I 1999 var hun Punktutstiller i Format med en serie nåler i sølv. Gunnhild Tjåland er hedret med flere stipend og priser for sine karakteristiske objekter i stål og sølv . I 2002 benyttet hun Svalbardstipendet og flyttet verkstedet til Svalbard i to måneder. Oppholdet resulterte i utstillingen AArktiske kombinasjoner@ i Galleri Svalbard. Gunnhild Tjåland var en av 27 unge norske kunstnere som ble valgt til å representere norsk design i utlandet på utstillingen ATo Day@ i Brüssel i vår. Designgruppen Norway Says var kurator for utstillingen. Tjåland skal også delta på utstillingen A100%Norway@ på The Deluxe Gallery i London senere i år.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern