Tore Aarholt
Missing piece (2009) — Tore Aarholt
Referansebilde 3 (2009) — Tore Aarholt
Kardiagram (2009) — Tore Aarholt
Isotop (2009) — Tore Aarholt
Iglo (2009) — Tore Aarholt
Rounder (2009) — Tore Aarholt
Zakadaboom (2009) — Tore Aarholt
Uten tittel (2009) — Tore Aarholt
Ulan (2009) — Tore Aarholt
Referansebilde 1 (2009) — Tore Aarholt
Referansebilde 2 (2009) — Tore Aarholt
oversiktsbilde fra utstillingen (2009) — Tore Aarholt

Aarholts figurer virker innenfor et rikholdig repertoar av geometriske og organiske former. De enkelte elementenes formspråk kan synes å ha et nært slektskap til vår tids visuelle symboler og logoer, anvendt innenfor vår egen kultur og andre mer fjerntliggende kulturer. Tegneserier, illustrasjoner og bilder som generelt formidles gjennom vår medierte virkelighet, representerer vesentlige idebaser for kunstneren. De abstraherte figurene utfolder seg innenfor et gitt univers som kjennetegnes av kunstnerens lekende og samtidig kontrollerte regi.

Aarholt har tidligere drevet med tresnitt og rektangulære formater innen collage. I sine nyeste arbeider har han trukket figurer og konstruksjoner ut av den firesidete rammen slik at de framstår som objekter. Enkelte elementer er tildelt en mer fremskudd posisjon og vil dukke opp som varianter eller fragmenter i blant flere av motivene. Aarholt trekker paralleller til måten musikere bearbeider melodiløp og klangflate i komposisjon på. Hans egen bruk av aksentuerte rytmer og balanserte innslag av farge, forsterker assosiasjonene til musikkens språk.

Tore Aarholt har utdannelse fra Statens Kunstakademi. Han har deltatt på kollektivutstillinger i Norge og utlandet og hatt flere separatutstillinger. Hans arbeider er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes Kunstsamlinger med flere. Han har gjort utsmykninger for blant annet Vestfold fylkessykehus, Trollplattformen, Sem og Skien kretsfengsel og Vindingstad skole, Gjøvik.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern