Stine Gonsholt
Kirkeristen (2009) — Stine Gonsholt
Balance (2009) — Stine Gonsholt

Untitled Adjustments
(Work in progress)

Utstillingen er en videreføring av et større ”work in progress”-prosjekt. De to foregående arbeidene ble vist i Bergen (2007) og Berlin (2008).

Gonsholt setter fokus på menneskets tilstedeværelse og tilpasningsevne i et samfunn i visuell forvandling. Tidligere har hennes arbeider fått virke innenfor urbane områder som i den gitte perioden har vært utsatt for inngrep. På samme måte er gjeldende prosjekt relatert til Oslo. Området rundt Kirkeristen er dokumentert i en ”digitalt bearbeidet tegning”. Animasjonsfilmen viser to gutter som balanserer på toppen av et hustak. Til forskjell fra tegningen, er alle antydninger om tid og sted fjernet i filmen. Figurene er formet av fine linjer som danner omriss. Handlingsforløpet utspinner seg på en monokrom hvit bakgrunn.

Gonsholts animasjoner fungerer som ”look alike loops” hvor uanselige forandringer og korrigeringer finner sted. Hva som observeres og memoreres er knapt mulig å skille fra hverandre fra en repetisjon til en annen. Betrakteren blir gjort oppmerksom på sin egen tilstedeværelse i en fortelling hvor han geleides innenfor konteksten av en endringsprosess.

Stine Gonsholt er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen, Islands Kunstakademi i Reykjavik og Høyskolen i Telemark Bø/Notodden. Hun har deltatt på kollektivutstillinger i Norge og utlandet og hatt flere separatutstillinger. Hun har utført utsmykninger for Universitetet i Stavanger og Skien kommune. Hennes arbeider er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern