Nils Martin
Drunken Kung Fu (2009) — Nils Martin
Olme baller (2009) — Nils Martin
Bin Laden Break (2009) — Nils Martin
Nålpikk og rasshøl (2009) — Nils Martin
Snublefot (2009) — Nils Martin
Stovners dummeste (2009) — Nils Martin
Dinglebær (2009) — Nils Martin
Blåhvit 1-3 (2009) — Nils Martin
Happy Accidents II (2009) — Nils Martin

Veldig krig

Martin forholder seg til maleri som en todimensjonal størrelse som beveger seg hen i mot det tredimensjonale. Hans kraftfulle modellerte motiver bygges ut i rommet og sprenger maleriets tradisjonelle format. De sylinderformede figurene eller fragmenter av figurer kan synes å befinne seg i en øyeblikkelig tilstand mellom det dynamiske og statiske. Fanget i sin strengt definerte posisjon og ofte sammentvinnet i komplekse knuter, frigjør skikkelsene et magnetisk felt med stor indre spenning.

Nils Martin kommenterer sin siste serie Veldig krig som følger: ”I mitt nyeste kunstprosjekt, Veldig krig, veksler arbeidene mellom det blodseriøse og det harselerende. Prosjektet refererer på forskjellige måter til mitt forrige utstillingskonsept, Rustningstid. Rustningstid omhandlet en slags ikke-ironisk, romantiserende streben etter enkelhet og renhet. Med Veldig krig ønsker jeg å erstatte dette med en blanding av kynisk realisme, reflektert i dagens verdensbilde og ablegøyer på egen og betrakterens bekostning. Resultatet ble 10 malerier/tegninger som latterliggjør og kritiserer mitt forrige prosjekt, samt 9 skulpturer hvor jeg tar min egen kritikk til etterretning.”

Nils Martin er utdannet ved SHKS i Oslo, keramikk. Han har deltatt på kollektivutstillinger i Norge og utlandet og har hatt flere separatutstillinger. Hans arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet, kunstindustrimuseene, UD, Hafslund asa med flere. Han har utført utsmykning på Mysen barneskole.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern