Thorbjørn Sørensen
Tre (2009) — Thorbjørn Sørensen
Mann med pose (2009) — Thorbjørn Sørensen
Mann med hund (2009) — Thorbjørn Sørensen
Dans (2009) — Thorbjørn Sørensen
Mann med hund (2009) — Thorbjørn Sørensen
Natt (2009) — Thorbjørn Sørensen
Tre (2009) — Thorbjørn Sørensen
Oversiktsbilde fra utstillingen (2009) — Thorbjørn Sørensen

Utstillingen i overlyssalen er Thorbjørn Sørensens første separate i Kunstnerforbundet. Sørensen (født 1961) vil vise 7 nye malerier utført i perioden 2008-2009. Maleriene kan sees i forlengelsen av bildene på utstillingen i Galleri K høsten 2008. Mens utstillingen i Galleri K var konsentrert om store landskapsbilder befolket av mennesker i ulike handlinger, er Sørensens nye malerier enklere og går tettere på motivet. Mann med hund, nattlig interiør, et nakent tre og dansere utgjør motivkretsen. Stillstand, melankoli og ro i de førstnevnte motivene kontrasteres av dansere i mørket. To identiske interiører med utsikt gjennom et vindu, ett mennesketomt, det andre som viser kunstneren bakfra skuende ut av vinduet. Gjennom kunstnerens tilstedeværelse i bildet tematiseres forholdet mellom det å se og det sette. Hva ser kunstneren? Det dunkle rommet setter en stemning som peker mot dette maleriets forhold ikke bare til det sette, observerte, men til den bestemte følelsen et syn kan vekke. Det kan handle om hvordan omgivelsene virker inn på oss og hvordan vi gjør oss mottagelig for inntrykk. Dette selvportrettet har anknytningspunkter til Sørensens maleri Bakhodet (2006) som ble vist på Carnegie Art Award (2006).

Thorbjørn Sørensen har siden han gikk ut fra Kunstakademiet i Oslo i 1991 arbeidet med ulike retninger innenfor maleriet, eksempelvis med fotorealistiske landskapsbilder, akvareller av fugler og abstrakte stripebilder.
Våren 2009 mottok han Royal Caribbean Arts Grant.

Thorbjørn Sørensen er representert ved en rekke offentlige og private samlinger i Norge og Norden. Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, Telenor Kunstsamling, Nordea Kunstsamling, Hydro Kunstsamling, StatoilHydros kunstsamling, Statens Konstråd (SE).

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern