One, two, three…techno!
Oversiktsbilde fra utstillingen (2010) — Joachim Cossais
Trashbat (2010) — Joachim Cossais
You either follow or you lead (2010) — Joachim Cossais
Night shade (2010) — Joachim Cossais
TRANSFORMERS (2010) — Joachim Cossais
Purple prose. The Gevaudan monster (2010) — Joachim Cossais
Stop blocking my vview (2010) — Joachim Cossais

Det er ingen umiddelbar logikk som møter oss i maleriene til Joachim Cossais. Eller, om det er en logikk der, så er den flyktig. I det man tror man forstår referansene og kildematerialet, forsvinner denne forståelsen inn i stringente mønstre, farger vi sjeldent ser andre steder og tydelige, planlagte abstraksjoner.

Det finnes historier i bildene, men det er opptil en selv å ta vare på disse og gå videre med dem. Men også som det er med drømmer, kan det virke som om disse historiene ikke passer helt sammen med hvordan hjernen vår husker ting.

Hva bildene viser, virker så flyktig at det nesten er umulig å tro at de ikke har sitt opphav i drømmer - men i Cossais´ tilfelle er drømmene fraværende. Det er som om tenkingen om bilder fra drømmer er satt i revers. Gjennom malerier som både virker sporadisk inspirerte og møysommelig utarbeidet lenge før første penselstrøk, prøver Cossais og gjeninjisere drømmer tilbake til sin virkelighet.

Joachim Cossais er født i Oslo i 1972, og han er utdannet ved Statens Kunstakademi og Gerrit Rietwald Academie i Amsterdam. Cossais er representert ved galleriet GAD og har stilt ut der en rekke ganger. Han har deltatt på flere utstillinger i utlandet, blant annet i København og Berlin. Cossais er kjøpt inn av Statoil, Malmö Konstmuseum, Göteborg Konstmuseum, Statens Post- og Teletilsyn og av en rekke private samlere.
Samtidig med utstillingen i Kunstnerforbundet, deltar han på utstillingen Mutant Pop på Gallery Loyal i Malmö, kuratert av Joe Grillo.

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern