NB: Stengt Kristi himmelfartsdag, torsdag 26. mai

Guidet bytur
02.06.22, kl. 18:00

Contemporary Tour - De Naive

Contemporary Tour er en del av utstillingen Fremtiden ligger fremfor på Kunstnerforbundet og er en guidet bytur gjennom Oslo sammen med De Naive med gjester. I perioden 2. til 16. juni vil turen starte hver dag kl. 18.00 fra Kunstnerforbundet.

Utstillingsåpning
02.06.22, kl. 18:00

Juniutstillingen: Fremfor ligger fremtiden

Velkommen til åpning av Juniutstillingen: Fremfor ligger fremtiden torsdag 2. juni kl. 18.00-20.00!

Utstillingen Fremfor ligger fremtiden er et møte mellom et nyetablert atelierfellesskap og en 112 år gammel kunstinstitusjon. Sirkulasjon og kretsløp, konfrontasjon, maktstrukturer og infrastruktur er bærebjelker i en kompleks dialog mellom en oppsamling av over 729 verk som spenner over flere titalls år.

Nytt styre i Kunstnerforbundet

Postet 18 mai 2022

Ingrid Lønningdal er valgt som ny styreleder i Kunstnerforbundet under generalforsamlingen som ble avholdt 9. mai.

Les mer →

Atelier Kunstnerforbundet mottar Oslo Opens Hederspris 2022

Postet 21 april 2022

Atelier Kunstnerforbundet har mottatt Oslo Opens hederspris 2022! Hedersprisen deles ut av styret i Oslo Open og skal hedre og ære dem som gjør en innsats for kunstnernes arbeidssituasjon – for atelier, produksjon og arbeidsvilkår. Prisen ble delt ut av styret i Oslo Open på åpningsfesten for Oslo Open fredag 22. april på Kunstnernes Hus.

Les mer →

Utvalgte arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager

Lagerstatus / Storage status

Postet 30 mars 2022

Lagerstatus presenterer et utvalg arbeider fra Kunstnerforbundets kunstlager og salgsavdeling. Prosjektet introduserer abstrakt maleri, steingods, smykkekunst, collageskulptur og trearbeider ved 11 arbeider fra 7 kunstnere.

Les mer →

Lars Sture ansatt som ny daglig leder i Kunstnerforbundet

Postet 21 mars 2022

Etter en omfattende prosess med behandling av 25 innkomne søknader, er styret i Kunstnerforbundet glade for å kunne annonsere at Lars Sture har takket ja til å lede Kunstnerforbundet.

Les mer →

Dette er ikke et notespill

Postet 03 mars 2022

Billedkunstner Bente Bøyesen i samtale med kollega Beathe C. Rønning i atelieret i Son, i prosjektrom Helium i Fredrikstad, på telefon fra Paris, der de skulle gått sammen og sett impresjonistene, men fordi omikron o.s.v.

Les mer →

Kor og ruiner

Postet 11 januar 2022

Tekst av Marianne Heier i forbindelse med Sverre Gullesens utstilling Sementerte fragmenter.

Les mer →

Visste du at du kan kjøpe gavekort hos Kunstnerforbundet? Send en epost eller ring oss på 23 31 02 40 så hjelper vi deg!

Gavekortet kan brukes i vår salgsavdeling som blant annet inneholder maleri, grafikk, fotografi, skulptur, smykkekunst og tekstilarbeider fra hundrevis av kunstnere. 

Kunstnerforbundet

Kunstnerforbundet er en kunstnerstyrt, ikke-kommersiell visnings- og formidlingsinstitusjon med vekt på skiftende utstillinger av samtidskunst og kunsthåndverk fra hele landet.

Kunstnerforbundet ble opprettet i 1910 av yngre profilerte kunstnere og er ett av Skandinavias eldste kunstnerstyrte gallerier. Galleriet er organisert som et idealistisk aksjeselskap. 150 samtidskunstnere er i dag tilknyttet galleriet som aksjonærer. Alle kan søke om utstillingsplass, og Kunstnerforbundet har de senere årene mottatt over 600 søknader årlig. Over 30.000 besøkende deltar årlig i Kunstnerforbundets formidlingsprogram.

Les mer

Ill.
Ill.
Ill.

Bygningen

Kunstnerforbundet eier bygården i Kjeld Stubs gate 3, sentralt beliggende bak Rådhuset i Oslo sentrum. Gården huser visningsrom for kunst, formidlingsrom, salgsavdeling, kontorer, kunstlager og atelierer for kunstnere.

Les mer om Kunstnerforbundet

Motta nyhetsbrev

Nyhetsbrevet sendes ut i forkant av utstillinger, samt ved kunstnersamtaler og andre viktige hendelser.

Personvern